Соус томатний
Соус томатний

Соус м’ясний червоний (основний)

  

9 Березня, 2017

Энциклопедия русской и европейской кухни

Ingredients

Кістки м'ясні - 500 г

Жир - 15 г

Борошно пшеничне - 25 г

Томат-пюре - 150

Морква - 100 г

Цибуля ріпчаста - 30 г

Пeтpушкa - 20 г кореня + зелень

Цукор - 20 г

Маргарин вершковий - 25 г

Часник

Перець горошком

Лавровий лист

Зелень селери

Зелень кропу

Сіль

Directions

1Гаряче пасерування (морква, петрушка, селера, ріпчаста цибуля) з'єднати з гарячим коричневим бульйоном (посилання), розмішати до однорідної маси та довести до кипіння. До пасерованих овочей додати томат-пюре та продовжувати пасерування, після чогo покласти їх у бульйон, з'єднаний з борошном (соус), і варити 1 годину. У бульйон можна покласти зелень петрушки, селери та кріп. У процесі варіння з поверхні соусу знімати жир і накип.

2За 10-15 хвилин до закінчення варіння в соус закласти перець горошком, лавровий лист і сіль, також можна покласти часник.

3Готовий соус процідити через сито, ввести цукор, проварити 2-3 хвилини та заправити маргарином або вершковим маслом, якщо він безпосередньо подасться до страв. Соус можна підфарбувати паленкою (паленим цукром).

4Червоний соус подають до відварного язика, шинки, нирок, сосисок, сардельок, смажених рубаних котлет, зраз, тушкованого і шпигованого м'яса, гуляшу, м'ясного рагу, азу, рагу з овочів і т.п., а також використовують для приготування інших м'ясних соусів.

00:00