Соус ткемалі м’ятний

  ,   

21 Березня, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Сливи - 1,5 кг

Часник - 4 зубчики

Кріп подрібнений - 4 ст. ложки

М'ята подрібнена - 3 ст. ложки

Цукор - 1,5 ст. ложки

Коріандр - 1 ч. ложка

Кмин - 1 ч. ложка

Сіль - 1 ч. ложка

Перець червоний і чорний мелений - 0,5 ч. ложки

Вода - 250 мл

Directions

1Сливи вимити та видалити кісточки. Покласти їх в чашу мультиварки та залити водою. Включити режим «Варка на пару» на 15 хвилин.

2Розм'яклі сливи протерти через сито.

3Перекласти пюре в мультиварку та довести до кипіння. Додати в ягідну масу цукор і сіль і варити ще 15 хвилин в тому самому режимі.

4Додати зелень і спеції та готувати соус ще 15-20 хвилин.

5Готовий ткемалі розкласти в стерилізовані банки та герметично закрити металевими кришками.

00:00