Суп хлібний із квасолею

    

25 Жовтня, 2016

 

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

 

Ingredients

Хліб прісний черствий - 200 г

Бекон - 150 г

Квасоля червона (консервована у власному соку) - 300 г

Гриби білі свіжі - 200 г або сушені - 40 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Селера - 50 г

Перець гострий червоний - 0,5 шт.

Часник - 1 зубчик

Бульйон м'ясний - 1,5 л

Зелень петрушки - 3 гілочки +1 ст. ложка рубаної

Чебрець - 1 гілочка

Оливкова олія extra virgin - 80 мл

Перець чорний мелений

Сіль

ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:

Яловичина (краще грудинка) - 500 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Петрушка - 1 корінь

Сіль

Directions

1Підготувати білі гриби. Сушені гриби спочатку розмочити у воді 2-3 години, потім злити воду та промити під холодною водою. Свіжі білі гриби мити не варто, краще їх акуратно протерти мокрою ганчіркою. В такому випадку гриби не втратять аромат.

2Почистити цибулю, моркву та часник.

3Нарізати невеликими кубиками моркву, бекон, білі гриби, селеру, часник, цибулю та гострий червоний перець.

4Розігріти в сотейнику оливкову олію, додати моркву, селеру, цибулю, пасерувати пару хвилин.

5Додати часник, гострий червоний перець і продовжити готувати ще 15 хвилин на слабкому вогні.

6Додати білі гриби та квасолю. Посолити та поперчити, влити 500 мл бульйону, накрити кришкою та тушкувати ще приблизно 15-20 хвилин, при необхідності періодично додаючи бульйон.

7Нарізати хліб квадратиками, викласти його на дно каструлі та покрити сумішшю з овочів і білих грибів.

8Влити бульйон, додати бекон і продовжити готувати суп на слабкому вогні ще 15 хвилин.

9Перед подачею на стіл додати петрушку, чебрець і крапельку оливкової олії.

Страва з регіону Тоскана

Для приготування цієї страви можна використовувати не тільки консервовану у власному соку, а й суху квасолю (200 г). Її потрібно попередньо замочити в холодній воді приблизно на 12 годин, а потім відварити.

00:00