Сьомга, «копчена» на чаї, з солодким перцем
28 Квітня, 2017
100 лучших рецептов блюд на cкорую руку
- Cook: 40 mins
- Yields: 1 порція
Ingredients
Сьомга або інша червона риба - 200 г філе
Перець солодкий болгарський (червоний) - 1 шт.
Олія оливкова - 10 мл
Чай зелений листовий - 20 г
Цукор - 3 ст. ложки
Сіль - 1 ч. ложка
СОУС:
Вершки 22-33% - 100 мл
Шпинат - 30 г
Цибуля ріпчаста - 20 г
Часник - 1 зубчик
Сіль
Олія оливкова для смаження - 10 мл
Directions
1Натерти сьомгу сіллю та 1 ст. ложкою цукру, полити оливковою олією. Викласти на лист фольги чайне листя та цукор, що залишився, скласти фольгу у вигляді конверта, помістити на дно сковороди. Помістити зверху рибу, накрити сковорідку кришкою, готувати на сильному вогні 3-7 хвилин. Зняти з вогню, залишити на 3-5 хвилин.
2Підпікати солодкий болгарський перець цілим в розігрітій до 200°С духовці 7-10 хвилин. Зняти шкірку.
3СОУС: Подрібнити очищені цибулю та часник, обсмажувати на розпеченій оливковій олії 5-7 хвилин. Влити вершки, додати шпинат, довести до кипіння. Посолити, подрібнити за допомогою блендера до однорідної консистенції.
4Викласти на тарілку рибу та солодкий болгарський перець. Окремо подати соус.