Тальятеле болоньезе
макаронні вироби, страви з м'яса італійська кухня
9 Жовтня, 2017
100 Great Italian Recipies
- Prep: 1 hr 30 mins
- Cook: 5 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ ТАЛЬЯТЕЛЕ:
Борошно кондитерське - 300 г / 2 склянки + 3 ст. ложки
Яйця - 3 шт. великих
ДЛЯ СОУСУ:
Вода - 160 мл / 2/3 склянки
Свинина - 150 г фаршу
Яловичина - 150 г фаршу
Сало - 150 г
Морква - 40 г
Селера - 40 г
Цибуля жовта - 40 г
Томатна паста - 90 г
Вино червоне - 100 мл / 0,5 склянки
Олія оливкова extravirgin - 100 мл / 0,25 склянки + 2,75 ст. ложки
Лавровий лист - 2 шт.
Пармезан - 40 г / близько 0,5 склянки
Сіль
Перець
Directions
ПАСТА:
1Поєднати борошно з яйцями та місити, доки не буде рівне однорідне тісто. Загорнути тісто в пластикову упаковку та охолоджувати близько 30 хвилин.
2Вийняти тісто з холодильника та за допомогою скалки або машини розкачати його на листи товщиною 1 мм. Розрізати листи смужками шириною 6‑7 мм. Розподілити тальятеле на злегка присипаній борошном робочій поверхні.
СОУС:
1Поламати лаврові листи дуже дрібно. У каструлі або жаровні підсмажити сало, нарізані овочі та лавровий лист на оливковій олії.
2Коли овочі стануть золотисто-коричневими, додати м'ясо та смажити на великому вогні.
3Додати червоне вино та варити, доки рідина повністю не випарується.
4Потім зменшити вогонь і перемішати з томатною пастою. Приправити сіллю та свіжомеленим чорним перцем і продовжити готувати на слабкому вогні приблизно 1 годину, за необхідності додаючи кілька порцій води.
ТАЛЬЯТЕЛЕ:
1Тим часом довести каструлю солоної води до кипіння. Зварити тальятеле в киплячій воді до стану al dente. Злити пасту та покласти у велику миску.
2Додати м'ясний соус, посипати тертим пармезаном, добре розмішати та подавати.