Тальятеле болоньезе

  ,   

9 Жовтня, 2017

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

ДЛЯ ТАЛЬЯТЕЛЕ:

Борошно кондитерське - 300 г / 2 склянки + 3 ст. ложки

Яйця - 3 шт. великих

ДЛЯ СОУСУ:

Вода - 160 мл / 2/3 склянки

Свинина - 150 г фаршу

Яловичина - 150 г фаршу

Сало - 150 г

Морква - 40 г

Селера - 40 г

Цибуля жовта - 40 г

Томатна паста - 90 г

Вино червоне - 100 мл / 0,5 склянки

Олія оливкова extravirgin - 100 мл / 0,25 склянки + 2,75 ст. ложки

Лавровий лист - 2 шт.

Пармезан - 40 г / близько 0,5 склянки

Сіль

Перець

Directions

ПАСТА:

1Поєднати борошно з яйцями та місити, доки не буде рівне однорідне тісто. Загорнути тісто в пластикову упаковку та охолоджувати близько 30 хвилин.

2Вийняти тісто з холодильника та за допомогою скалки або машини розкачати його на листи товщиною 1 мм. Розрізати листи смужками шириною 6‑7 мм. Розподілити тальятеле на злегка присипаній борошном робочій поверхні.

СОУС:

1Поламати лаврові листи дуже дрібно. У каструлі або жаровні підсмажити сало, нарізані овочі та лавровий лист на оливковій олії.

2Коли овочі стануть золотисто-коричневими, додати м'ясо та смажити на великому вогні.

3Додати червоне вино та варити, доки рідина повністю не випарується.

4Потім зменшити вогонь і перемішати з томатною пастою. Приправити сіллю та свіжомеленим чорним перцем і продовжити готувати на слабкому вогні приблизно 1 годину, за необхідності додаючи кілька порцій води.

ТАЛЬЯТЕЛЕ:

1Тим часом довести каструлю солоної води до кипіння. Зварити тальятеле в киплячій воді до стану al dente. Злити пасту та покласти у велику миску.

2Додати м'ясний соус, посипати тертим пармезаном, добре розмішати та подавати.

00:00