Торт із рюшами та воланами

  ,

4 Березня, 2018

Cake Craft & Decoration №106 2016 January

Ingredients

МАТЕРІАЛИ:

Торти круглі розміром 10, 15, 20, 25 см, покриті білосніжним цукровим тістом (brilliant white sugarpaste Beau) і закріплені на тортовій підставці

Моделююча паста білосніжна - 700 г, виготовлена шляхом замішування 350 г мексиканської пасти (Sugar City) та 350 г білосніжного цукрового тіста (Beau)

Гель холодного застосування для декору і покриття Piping Gel

Королівська глазур

Їстівний клей

Їстівні срібні кульки (драже) 2,4 мм

Круглі тортові основи 33 см - 2 шт., закріплені разом і покриті білосніжним цукровим тістом (Beau)

Двостороння стрічка

Стрічка гросграйн біла - 15 мм х 3 м, 10 мм х 1,5 м

Дроти білі товщиною 20

Металева флористична стрічка, срібляста (Hamilworth)

Качалка для для розкочування мастики та моделювання квітів і фігурок celsticks 3,6 мм (CelCakes)

Пластикові стрижні 10

Пристосування з загостреним кінцем, за допомогою яких роблять отвори для квітів 2

ІНСТРУМЕНТИ:

Форма для середини квітки (Sugar City)

Виїмки-квітки з 5 пелюстками - 5 шт.: 35, 40, 50, 65, 75 мм (FMM)

Виїмка для маленьких листочків

Виїмки-квітки з 5 пелюстками круглі: 35 мм, 50 мм (PME)

Плунжерний різак у формі квітки 10 мм (PME)

Стрічковий різак (FMM)

Електричний валик для розкочування квіткової пасти (PME) (необов'язково) або качалка з направляючими кільцями (PME)

Насадки № 2, 2.5 (PME)

Виїмка для печива у формі серця

Шаблон для розмітки верхівки торту (PME)

Панель для пелюсток

Рисувалка

Інструмент наконечником-конусом (PME)

Колінчастий пінцет

Інструмент з наконечником-кулькою

Directions

1Присипати кульку моделюючої пасти кукурудзяним борошном і притиснути до форми для середини квітки. Зігнути «лижну палицю» на кінці дроту. Щоб зробити «лижну палицю», взяти половинку дроту, тримати один кінець дроту щипцями та двічі обернути дріт навколо щипців, щоб створити коло на кінці дроту. Вийняти із плоскогубців і взяти плоскогубцями за центр кола. Зігнути дріт таким чином, щоб він лежав впоперек центру кола. Знову ж таки, тримаючи коло в плоскогубцях, зігнути дріт під прямим кутом, щоб тепер він нагадував лижну палицю. Нагріти «лижну палицю» на вогні та прикласти до пасти.

2Змастити верхівку їстівним клеєм та занурити у крихітні срібні кульки. Якщо є будь-які прогалини, розмістити на цих місцях додаткові кульки за допомогою колінчастого пінцету. Залишити висихати.

3Вирізати з пасти виїмками квітки з 5 пелюстками - кожен з 5 розмірів. Зробити оборки, прокочуючи по краю кожної пелюстки інструментом з наконечником-конусом.

4Нанести їстівний клей у центр 4-х найбільших квітів і насадити квітки одна на одину, перемежовуючи пелюстки.

5Нанести їстівний клей у центр стопки квіткових пелюстків і продіти дріт у центр квітки. Натиснути міцно, щоб закріпити пелюстки і залишити догори дном, щоб все висохло.

6Щоб зробити завитки та листя для оформлення, обмотати чотири дроти срібною флористичною стрічкою. Два з них розрізати на 2 частини.

7Для кожного листочка вигнути половину довжини дроту навколо невеликої качалки, а потім затиснути пальцями і зігнути у потрібній формі. Кінці обрізати разом.

8Для кожного завитка намотати один кінець дроту на качалку для для розкочування мастики, потім обернути навколо навколо невеликої качалки та завершити формування пальцями.

9Створити дві секції загальної композиції, поєднуючи разом у одному випадку два завитки й один листочок, у другому - один завиток і два листочки.

10Зігнути кінчики дроту та поєднати їх разом із гофрованою квіткою посередині.

11Розкачати крихітну ковбаску модельної пасти та вставити її в пристосування з загостреним кінцем, за допомогою яких роблять отвори для квітів. Обрізати дроти і вставити композицію у це пристосування.

12Шматок пергаментного паперу 20 см по висоті та довжиною по окружності ярусу згорнути напвпіл, провести діагональну лінію з одного боку на інший та обрізати.

13Обгорнути шаблон навколо пирога та провести лінію по верху шаблона. Відступивши над лінією, зробити відтиск різаком із квіткою з 5 пелюстками і маленькими листочками.

14За допомогою королівської глазурі встановити нижній ярус торту на підставці.

15Тонко розкачати моделюючу пасту на неприлипаючій дошці та за допомогою стрічкового різака нарізати на смужки 2 см. З одного краю зробити оборки, прокрутивши по ній інструментом з наконечником-конусом.

16Тричі згорнути смужку пасти з оборками, а потім закріпити на боку торта, використовуючи їстівний клей. Щоб добре зафіксувати, притискати основу стрічки до торту міцно, і не хвилюватися про місця зєднання, оскільки вони будуть приховані по мірі оформлення торту.

17Продовжувати рух навколо цього центру, розташовуючи пасту у вільній круговій формі. Використовувати качалку для для розкочування мастики, щоб надати воланам потрібне положення. За необхідності підняти оборки вгору використовувати коктейльні палички і залишити їх до висихання.

18Заповнити прогалини між розетками з обірваних смужок. Розміщувати їх горизонтально, вертикально або хвилеподібно, щоб повністю заповнити простір.

19Нанести на контур однієї пелюстки королівську глазур. Тонким вологим пензликом зробити мазки від краю пелюстки до центру. Щоб сповільнити час висихання та забезпечити більш плавні штрихи, додати до королівської глазурі трохи гелю холодного використання.

20Після закінчення квітки розмістити крихітні срібні кульки в її центрі та на основі кожного листа, використовуючи колінчастий пінцет.

21Нарізати смуги шириною 1,5 см і загофрувати один край. Почати прикріплювати зверху вниз, закріплюючи кожну оборку їстівним клеєм. Дотримуватися розміченої лінії, щоб розмістити надлишки. Перша пара буде розташована на дуже невеликій кривій. Приєднатися до більш довгих ділянок, де це необхідно, але це не має бути помітно.

22Тонко розкачати пасту, товщина 4 на електричному валику, і вирізати серце вибраного розміру. Залишити виїмку на місці.

23Вирізати кілька 5-пелюсткових квіток з тонко розкачаної пасти (товщина 7). Працюючи на майданчику з пелюсткою, пом'якніть краї за допомогою кульового інструмента, щоб зробити їх досить чіпкими.

24Використовуючи для закріплення харчовий клей, помістіть одну квітку поверх іншої, згорнути навпіл, а потім знову навпіл. Притиснути до основу і відкрити верхню частину.

25Нанести їстівний клей на поверхню серця та розмістити якомога більше квітів прямо на краю серця.

26Нанести на зворотний бік квітки-серця їстівний клей і закріпити його на торті. Нанести лінію їстівного клею навколо краю серця та розмістити на ній срібні кульки. Залишити квіткове серце достатньо твердим, щоб воно тримало форму, але все ж достатньо гнучким, щоб закріпити його на торті. За необхідності використовувати коктейльні палички, щоб утримувати пелюстки у потрібному положенні до повного висихання.

27З дуже тонко розкочаної пасти вирізати квіточки. Зробити оборки, прокочуючи по краю кожної пелюстки качалкою для для розкочування мастики.

28Нанести краплинку клею на торт, розмістити квітку, придавити качалкою для для розкочування мастики, у центр квітки нанести клей і розмістити крихітну срібну кульку.

29Використовуючи шаблон для розмітки верхівки торту, розділити верхній ярус на шість частин і рисувалкою намітити шість позицій.

30Вирізати три смужки пасти (товщина 5). Зовнішня смуга становить 3 см, внутрішня смуга 2 см і центр 0,5 см. Обрізати кожен край зовнішніх смуг.

31За допомогою харчового клею склеїти смужки разом. Маленьким кінцем інструменту з наконечником-кулькою зробити поглиблення вздовж центральної смуги з інтервалом 1 см.

32Закріпити оборки за допомогою їстівного клею. Замалювати кожне поглиблення їстівним клеєм та поставити харчову перлину, використовуючи колінчастий пінцет. Чергувати маленькі та стандартні срібні кульки. Це поєднає дизайн торту, оскільки обидва розміри використовуються в інших місцях.

33Вставити стрижні та закріпити торти, використовуючи один дюбель в центрі, а потім чотири по сторонам (як 12, 3, 6 і 9 годин).

34Використовувати королівську глазур, щоб «склеїти» яруси разом. За допомогою насадки №2,5 прикрасити основу трьох верхніх ярусів дрібними перлинами з білої королівської глазурі.

35За допомогою захисної двосторонньої стрічки прикрасити по кругу дошки для торта - стрічка 15 мм по центру кожної дошки, у центрі якої стрічка 10 мм.

36Вибрати позицію для верхівки торту й обережно натиснути, перш ніж зробити отвір, вийняти, а потім притиснути верхівку.

Квітковий декор для верхнього ярусу можна зробити заздалегідь та зберігати в картонній коробці для тортів у прохолодному, сухому місці, доки не знадобиться.

Кольорову схему можна легко змінити, або змінити кількість рівнів для створення інших святкових тортів.

Металева флористична стрічка доступна в декількох кольорах, тому можна вибрати той, який відповідає обраній кольоровій схемі.

Електричний ролик - чудовий заощаджувач часу, коли потрібна велика кількість тонко розкатаної пасти. Ролик був використаний на настройці 5, це приблизно 1 мм. Як альтернативу використовувати направляючі кільця (сині). Важливо, щоб паста була рівної товщини.

00:00