Штрудель із маком

    , ,

24 Лютого, 2018

222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)

Ingredients

Дріжджі - 15 г

Мед - 2 ст. ложки

Борошно - 1,2 кг

Мигдаль гіркий товчений - 2 ст. ложки

Вода - 2,5 склянки

Олія - 0,25 склянки

Мак - 2 склянки

Цукор - 200 г

Сіль

Directions

НАЧИНКА:

1Кондитерський мак обдати окропом, залишити в сторону і настоювати.

2Через 1 годину вичавити його досуха, розтерти в мисці, додати повну 1 ст. ложку цукру, 1 ст. ложку меду, трохи гіркого мигдалю і розмішати.

ТІСТО:

1Дріжджі розчинити в теплій воді, всипати 3 склянки борошна, розмішати і дати піднятися.

2Потім тісто гарненько збити, посолити, налити олію, розтерти до білого кольору з цукром і додати ложку меду (мед зробить випічку розсипчастою). Потім всипати трохи товченого гіркого мигдалю і борошно в такій кількості, щоб тісто стало густим. Перемішувати тісто, доки воно не почне відставати від рук, після цього тісто залишити, дати піднятися.

3Коли тісто підніметься, його розділити на частини, розкачати на столі кілька тонких довгастих кружальців. Зверху викласти макову начинку, потім пласт тіста згорнути в трубку, вирівняти кінці.

4Викласти штрудель на деко, змащене олією і посипане борошном, намастити сумішшю з меду та води, посипати маком або нарізаним солодким мигдалем. Випікати в розігрітій духовці 45 хвилин.

00:00