1Яйця очистити, розрізати навпіл в довжину. Вийняти жовтки, протерти їх.
2Зварити шпинат зі щавлем (відвар не виливати), протерти, додати до жовтків, посолити, додати 1 ст. ложку масла, перемішати.
3Нафарширувати білки, покласти на змащений маслом і посипаний сухарями лист, посипати сиром, скропити олією, дати поступово підрум'янитися в духовці.
4Закип'ятити склянку відвару шпинату і щавлю, влити в нього тонкою цівкою, постійно помішуючи, 0,5 ст. сметани (вершків або молока), розпущених з 3 ч. ложками борошна. Коли закипить і загусне, влити в решту начинку, прогріти, не кип'ятити, викласти на блюдо, прикрасити запеченими яйцями.