Бораки

  ,   

16 Вересня, 2016

Армянская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Тісто пельменне - 500 г

Бульйон м'ясний - 1 склянка

Олія - 1 склянка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яловичина - 300 г м'якоті

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Олія - 2 ст. ложки

Зелень петрушки і базиліка рубана - 2 ст. ложки

Перець чорний мелений

Сіль

ДЛЯ СОУСУ:

мацун (кисле молоко) - 1 склянка

часник - 4 зубчики

перець чорний мелений

сіль

Directions

НАЧИНКА

1М'якоть яловичини нарізати шматочками і пропустити через м'ясорубку, обсмажити на розпеченій сковороді з маслом, додати в фарш нарізану кубиками цибулю. Посолити, поперчити, додати рубану зелень і перемішати.

БОРАКИ

1Тісто розкачати в пласт товщиною 2 мм, нарізати квадратами 5х6 см.

2На квадрати тіста викласти начинку і сформувати бораки.

3Укласти бораки шарами, влити киплячий бульйон і варити під кришкою на слабкому вогні.

4Бораки викласти на сито, дати бульйону стекти, потім обсмажити їх до золотистого кольору.

5Викласти бораки на тарілку і полити соусом.

СОУС

1Мацун змішати з рубаним часником, сіллю і перцем.

00:00