борщ
борщ

Борщ київський

    

15 Червня, 2018

1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день

Ingredients

Баранина - 100 г

Яловичина - 100 г

Сало - 50 г

Буряк - 200 г

Картопля - 300 г

Морква - 100 г

Цибуля - 1 шт. середня

Капуста білокачанна - 150‑200 г

Квасоля - 3 ст. ложки

Селера - 30 г кореня

Петрушка - 30 г кореня

Яблука мочені - 50 г

Помідори - 200 г

Квас буряковий - 100 мл

Вода - 3 л

Масло вершкове - 4 ст. ложки

Сіль

Цукор

Спеції

Сметана

Зелень

Directions

1Квасолю окремо замочити в холодній воді на 2 години та відварити до готовності.

2Яловичину промити, залити буряковим квасом, водою і варити до готовності. М'ясо вийняти. Бульйон за необхідності процідити.

3Помідори нарізати, припустити в топленому вершковому маслі та протерти через сито.

4Буряк, корінь селери та петрушки, моркву та картоплю очистити. Буряк нарізати тонкими довгими скибочками.

5У сковороду або каструлю налити 100 мл бульйону, опустити в нього буряк і дрібно посічену баранину, посолити і тушкувати під кришкою до готовності.

6Обсмажити 0,5 цибулини в олії до золотистого кольору.

7Додати коріння, смажити ще 5 хвилин, потім покласти пюре з помідорів і тушкувати 5 хвилин під кришкою.

8У киплячий бульйон покласти нарізану кубиками або дольками картоплю, дрібно нашатковану капусту, через 3‑5 хвилин - тушковану баранину з буряком, овочі в томаті, відварну квасолю та нарізані кубиками мочені яблука. Варити 5 хвилин.

9Залишки цибулі та сало подрібнити, покласти в борщ, посолити, поперчити, додати цукор за смаком.

10Подавати зі сметаною та зеленню.

00:00