Борщ київський
15 Червня, 2018
1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Баранина - 100 г
Яловичина - 100 г
Сало - 50 г
Буряк - 200 г
Картопля - 300 г
Морква - 100 г
Цибуля - 1 шт. середня
Капуста білокачанна - 150‑200 г
Квасоля - 3 ст. ложки
Селера - 30 г кореня
Петрушка - 30 г кореня
Яблука мочені - 50 г
Помідори - 200 г
Квас буряковий - 100 мл
Вода - 3 л
Масло вершкове - 4 ст. ложки
Сіль
Цукор
Спеції
Сметана
Зелень
Directions
1Квасолю окремо замочити в холодній воді на 2 години та відварити до готовності.
2Яловичину промити, залити буряковим квасом, водою і варити до готовності. М'ясо вийняти. Бульйон за необхідності процідити.
3Помідори нарізати, припустити в топленому вершковому маслі та протерти через сито.
4Буряк, корінь селери та петрушки, моркву та картоплю очистити. Буряк нарізати тонкими довгими скибочками.
5У сковороду або каструлю налити 100 мл бульйону, опустити в нього буряк і дрібно посічену баранину, посолити і тушкувати під кришкою до готовності.
6Обсмажити 0,5 цибулини в олії до золотистого кольору.
7Додати коріння, смажити ще 5 хвилин, потім покласти пюре з помідорів і тушкувати 5 хвилин під кришкою.
8У киплячий бульйон покласти нарізану кубиками або дольками картоплю, дрібно нашатковану капусту, через 3‑5 хвилин - тушковану баранину з буряком, овочі в томаті, відварну квасолю та нарізані кубиками мочені яблука. Варити 5 хвилин.
9Залишки цибулі та сало подрібнити, покласти в борщ, посолити, поперчити, додати цукор за смаком.
10Подавати зі сметаною та зеленню.