Буженина (ніжна й ароматна)
19 Березня, 2018
Я и моя мультиварка (Кулинария. Авторская кухня)
Ingredients
Свинина - 1‑2 кг одним шматком (окіст, вирізка, ошийок, карбонад)
Часник - 3‑5 зубчиків
Морква - 40 г / 0,5 шт. середньої
ДЛЯ МАРИНАДУ:
Сіль - 2‑3 ч. ложки
Олія - 2‑3 ст. ложки
Гірчиця з зернами - 1 ст. ложка
Перець чорний мелений
Паприка
Коріандр
Прованські трави тощо.
ДЛЯ СМАЖЕННЯ:
Олія - 2‑3 ст. ложки
Directions
1М'ясо промити й обсушити.
2Зубки часнику розрізати вздовж на кілька частин, очищену моркву нарізати вузькими смужками. Гострим ножем з вузьким лезом зробити в м'ясі глибокі проколи та вкласти в них зубки часнику та шматочки моркви.
3МАРИНАД: Змішати сіль, гірчицю, олію та спеції.
4Гарненько змастити свинину маринадом. Якщо шматок м'яса плоский, згорнути його рулетом і обв'язати кулінарним шпагатом. Щільно загорнути м'ясо в харчову плівку та поставити маринуватися в холодильник на 2‑3 години або на ніч. Перед приготуванням плівку зняти.
5Налити пару ложок олії на дно чаші мультиварки, укласти свинину та включити програму «Випічка» на 40 хвилин. Через 20 хвилин відкрити кришку та перевернути м'ясо.
6Після закінчення програми «Випічка» переключити на програму «Тушкування» на 1,5‑2,5 одини, в залежності від ваги шматка. КОНТРОЛЬ: Через годину відкрити кришку мультиварки та проткнути м'ясо виделкою. Якщо м'ясо м'яке і з нього виділяється прозорий сік, буженина готова. Якщо сік рожевий або червоний, перевернути м'ясо та перевірити ще через 30‑60 хвилин. Як тільки буженина приготується, програму «Тушкування» відключити.
7Можна м'ясо вийняти одразу, а можна залишити буженину у виключеній і відключеній від мережі мультиварці на півгодини - так вона буде ще ніжнішою.
8Якщо м'ясо перев'язане шпагатом, зняти його тільки після охолодження м'яса, щоб буженина не втратила форму.
На соусі, що залишився у чаші мультиварки, можна одразу ж приготувати гарнір - потушкувати картоплю або додати необхідну кількість води та зварити кашу.