Варення сливове

  

17 Грудня, 2016

Абрикосы и сливы. Лучшие рецепты домашних заготовок

Ingredients

Сливи - 1 кг

Цукор - 1,3-1,4 кг

Вода - 400 г

Цедра лимона або апельсина (за бажанням)

Гвоздика - кілька бутонів (за бажанням)

Directions

1Підготовлені сливи бланшувати 3-5 хвилин у воді, нагрітій до 85°С, після чого опустити в холодну воду.

2СИРОП: 600 г цукру розчинити в гарячій воді, варити 2 хвилини.

3Бланшовані сливи наколоти виделкою, залити гарячим (75-80°С) цукровим сиропом, витримати 3 години.

4Цукор, що залишився, розділити на 3 частини. Варення варити в три прийоми, кожен раз додаючи по одній частині цукру. Перерви між прийомами мають становити 3 години.

5За бажанням за 5-10 хвилин до закінчення останнього варіння можна додати цедру лимона або апельсина, кілька бутонів гвоздики.

00:00