Ingredients
Яблука - 6 шт.
Лимон - 1/2 (сік)
Ваніль - 1 стручок
Яйця - 2 жовтки (збити)
Цукор дрібнокристалічний - 350 г
Вода - 450 мл
Тісто листкове готове або домашнє - 500 г
ДЛЯ ФРАНЖИПАНУ:
Масло вершкове - 125 г
Цукор дрібнокристалічний - 125 г
Яйця - 2 шт.
Фундук мелений смажений - 75 г
Апельсини — 2 шт. (цедра і сік)
Борошно - 25 г
Directions
ЯБЛУКА
1Очистити яблука, вирізати насіннєві коробочки і поставити вертикально в каструльку. Скропити лимонним соком, покласти ванільний стручок, всипати цукор і влити воду. Довести до кипіння і зменшити вогонь. Накрити кришкою і варити 8-10 хвилин до м'якості. Зняти з вогню і залишити остигати в сиропі.
ФРАНЖИПАН
1Збити в кремоподібну масу масло з цукром. Вбити по одному яйця, додаючи з кожним трохи меленого фундука, щоб маса краще перемішувалася. Ввести подрібнену цедру апельсина і підмішати залишки фундука і борошна. У самому кінці влити апельсиновий сік (попередньо сік закип'ятити і уварити вдвічі).
ЯБЛУКА В ТІСТІ
1Викласти яблука з сиропу і дати добре стекти.
2Розкачати тісто і розрізати на 6 квадратів зі стороною 20,5 см.
3Начинити яблука франжипаном.
4Поставити по яблуку в центр кожного квадрата з тіста. Підняти куточки тесту і з'єднати над яблуком. Защипнути всі края, щоб вийшла герметична заготовка. Обрізати надлишки тесту і щедро змастити жовтком. Підготувати таким чином всі яблука в тесті.
5Покласти силіконовий килимок на деко і поставити на нього яблука в тесті. Помістити на 20-30 хвилин в холодильник.
6Розігріти духовку до 200°С. Випікати 20-30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
ВАРІАНТИ:
Шоколадно-апельсинова начинка: додати в фундучно-апельсиновий франжипан 75 г тертого чорного шоколаду.
Начинка з сухофруктів: начинити яблука сумішшю з родзинок, нарізаної кураги, коричневого цукру демерару, щіпки кориці і мускатного горіха.
Час підготовки: 35 хвилин;
Час охолодження: 20-30 хвилин;
Час приготування: 20-30 хвилин