Груші в червоному вині з гвоздикою і збитими вершками
Груші в червоному вині з гвоздикою і збитими вершками

Груші в червоному вині з гвоздикою та збитими вершками

    

30 Вересня, 2016

50 рецептов итальянской кухни

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції та більше

Ingredients

ВАРІАНТ 1:

Груші - 12 шт. соковитих

Вино червоне - 500 мл

Цукор - 200 г

Гвоздика

ВАРІАНТ 2:

Груші - 4 шт.

Вино сухе червоне - 500 мл

Цукор - 75 г

Гвоздика

Кориця

ДЛЯ ДЕКОРУ:

Вершки збиті

Directions

1Очистити груші від шкірки, зберігши плодоніжку. Згідно з класичним рецептом (варіант 1), груші не звільняють від шкірки. В такому випадку страва виходить більш терпкою на смак. Відрізати попки, щоб груші можна було більш стійко розмістити на тарілці.

ВАРІАНТ 1 (в духовці):

1Розмістити груші, не знімаючи шкірки, у високій формі для запікання. Залити вином до стеблинки, посипати цукром. Додати гвоздику.

2У попередньо нагрітій духовці запікати на середньому вогні, доки груші не стануть м'якими. Вино має частково випаруватися і перетворитися у сироп.

3Дістати посуд з духовки, остудити, подавати зі збитими вершками.

ВАРІАНТ 2 (на вогні):

1Налити вино в каструлю, додати груші, спеції і цукор і довести суміш до кипіння.

2Зменшити вогонь і готувати ще приблизно 1 годину. Груші мають вийти м'якими, але при цьому не повинні розпадатися.

3Шумівкою витягнути груші.

4Продовжити готувати рідину на середньому вогні до загусання.

5Розкласти груші по тарілках, полити їх зверху сиропом і прикрасити збитими вершками.

6Груші подаються до столу теплими.

Страва з регіону Валле-д'Аоста

Так само можна приготувати персики або вишні

00:00