Запіканка з пасти та м’ясного фаршу з соусом бешамель

  , ,   

31 Січня, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Паста коротка - 300 г

М'ясо - 300 г фаршу

Масло вершкове - 50-70 г

Молоко - 400 мл

Помідори - 1-2 шт. середніх або

Кетчуп - 2 ст. ложки

Цибуля - 1 шт.

Борошно - 2 ст. ложки

Вода - 200-250 мл

Приправи

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

1На плиті приготувати СОУС БЕШАМЕЛЬ: розтопити в сотейнику вершкове масло та, постійно помішуючи 1-2 хвилини, ввести в нього борошно. Влити в суміш тонкою цівкою молоко й одразу інтенсивно перемішати все вінчиком. Варити соус 3-4 хвилини, поки він не загусне. Прибрати з вогню, додати сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх і яйця. Яйця додавати по одному, після кожного перемішуючи соус. Збити суміш і додати в неї половину сиру, попередньо подрібнивши його на тертці. Перемішати соус.

2Цибулину очистити, дрібно нарізати й обсмажувати 2-3 хвилини в режимі «Випічка».

3Додати до цибулі фарш, перемішати та тушкувати в тому самаму режимі, поки фарш не змінить колір.

4Паралельно натерти томати на крупній тертці. Додати в фарш томати, перемішати та тушкувати ще 5 хвилин.

5У чисту суху миску насипати пасту та покласти фарш з чаші. При необхідності додати сіль і спеції. Перемішати і повернути суміш назад у чашу мультиварки, залити водою, зверху полити соусом бешамель. Розподілити соус по поверхні макаронів та акуратно проткнути суміш лопаткою в декількох місцях, щоб соус потрапив всередину. Готувати запіканку в режимі «Випічка» 40 хвилин.

6Чашу з готовою запіканкою вийняти з мультиварки. Саму запіканку виймати не раніше ніж через 10 хвилин.

7Перед подачею страву можна посипати зеленню.

00:00