Запіканка картопляна «Гратен»

  ,   

24 Березня, 2017

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Картопля - 4-8 шт.

Часник - 1 зубчик

Масло - 30 г

Вершки 30% - 0,25 л

Сіль

Перець чорний

Мускатний горіх - 1 щіпка

Сир (за бажанням)

Directions

1Жаростійку форму натерти всередині часником і вершковим маслом.

2Картоплю нарізати тонкими круглими скибочками й укласти шарами в форму, посипаючи кожен шар сіллю та перцем. Залити картоплю вершками так, щоб вони досягали останнього шару, але не закривали його. Зверху посипати запіканку мускатним горіхом і невеликими пластівцями вершкового масла. Можна посипати запіканку якимось гострим сиром або додати трохи бекону, нарізаного невеликими шматочками.

3Випікати в прогрітій до 200°С духовці до золотистого кольору.

4Подавати зі смаженою куркою.

00:00