Капуста, квашена по-гурійськи

  ,   

19 Січня, 2017

Из капусты и морковки (Семь поварят)

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

Капуста білокачанна - 1 кг

Буряк - 300-400 г

Селера - корінь із зеленню - 200-300 г

Часник - 10 зубчиків

Сіль - 3 ст. ложки

Перець пекучий

Directions

1Качан капусти розрізати на 8-10 частин, видалити качан. Шматки капусти на 5-6 хвилин опустити в киплячу воду, потім вийняти та остудити.

2У каструлю влити 2 склянки води, довести її до кипіння, посолити, додати промиту селеру й очищені зубчики часнику. Варити заливку 3-4 хвилини, потім охолодити.

3Буряк промити, очистити від шкірки, розрізати кожен на 6-8 частин.

4У чистий посуд (банку, емальовану каструлю та ін.) укласти шматки капусти, чередуючи їх із шматочками буряка. Шари прокладати селерою та зубчиками часнику. Залити овочі розсолом, посуд закрити.

5Зберігати в прохолодному місці. Капуста буде готова через 7-10 днів.

Час приготування: 40 хвилин + квашення

00:00