Кекс черепахово-сморовий
десерти американська кухня гриль, мікрохвильова піч
10 Серпня, 2018
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Cook: 25 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Шоколад напівсолодкий - 0,5 склянки шматочків
Вершки - 3 ст. ложки
Лікер кавовий - 1 ст. ложка (необов'язково)
Зефір / маршмеллоу -12 шт.
Кекс фунтовий готовий або заморожений - 4 скибочки товщиною ~ 2 см
Масло топлене - 1 ст. ложка
Крекери Грема - 4 дрібно розкришені квадрати (необов'язково)
ДЛЯ КАРАМЕЛЬНОГО СОУСУ:
Карамель ванільна - 18 шт.
Вершки - 3 ст. ложки
Directions
1Якщо використовуються дерев'яні шпажки, замочити їх у воді на 30 хвилин.
2КАРАМЕЛЬНИЙ СОУС: У невеликій каструлі змішати ванільну карамель і вершки та варити на слабкому вогні до гладкості.
3ШОКОЛАДНИЙ СОУС: У невеликій мисці розтопити у мікрохвильовці шоколад, вершки та, за бажання, лікер - 1‑1,5 хвилини або до розм'якшення шоколаду. Змішати до гладкості. Нанизати зефір / маршмеллоу на чотири шпажки. Змастити скибочки кексу розтопленим маслом.
4Змастити решітку гриля. Смажити кекс без кришки над середнім вогнем 1‑2 хвилин або доки не підсмажиться і не нагріється, перевертаючи один раз.
5Тримати шашлик із зефіру над решіткою гриля 3‑4 хвилини, повертаючи, щоб зефір розм'якшився і став коричневим з усіх боків.
6На шматочки кексу ложкою налити шоколадний соус. Зверху покласти зефір, полити карамельним соусом і, за бажання, посипати крихтою з крекерів.
З ПОНЧИКАМИ
1Розрізати ванільні або шоколадні пончики навпіл, змастити розтопленим маслом.
2Смажити на грилі під кришкою до слабкого підсмажування - від 30 секунд до 1 хвилини кожен бік.
3Подаруй бутербродний стиль, наповнений морозивом та шоколадним соусом.
З ЯНГОЛЬСЬКИМ БІСКВІТОМ:
1Нарізати янгольський бісквіт на шматочки по 5 см, змастити легко, але ретельно топленим маслом.
2Смажити на грилі без кришки на добре змащеній решітці 1‑2 хвилини до світло-коричневого кольору.
3Полити шоколадним соусом та покласти зверху сезонні фрукти - ягоди, персики та / або нектарини.
Кавовий лікер покращує шоколадний соус і поглиблює смак, але і без нього соус буде смачним!