Коктейль «Кривава Мері» з димом

    

17 Лютого, 2018

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Cook: 10 mins
  • Yields: 1 або 8 порцій

Ingredients

Лимон копчений  1 шт. на 1 порцію або 6 шт. на 8 порцій

Лід - кубики звичайні або з копченим льодом

Томатний сік або пюре зі смажених помідорів - 0,5 склянки на 1 порцію або 4 cклянки на 8 порцій

Текіла - 0,25 склянки / 57 г на 1 порцію або 2 склянки на 8 порцій

Приправа з морепродуктів (наприклад, Old Bay) (за бажання)

Соус з перцю чиптоле у пляшці - 0,5 ч. ложки на 1 порцію або 4 ч. ложки на 8 порцій

Соус вустерширський - 3 краплі на 1 порцію або 0,5 ч. ложки на 8 порцій

Перець халапеньо копчений - 1 шт. (за бажання)

ДЛЯ ПЮРЕ ЗІ СМАЖЕНИХ ПОМІДОРІВ:

Помідори смажені консервовані - 1 банка 410 г

Directions

КУБИКИ КОПЧЕНОГО ЛЬОДУ:

1Додати краплі рідкого диму до води та вилити в лотки для кубиків льоду. Заморожувати принаймні 8 годин або доки не стануть твердими.

КОПЧЕНИЙ ХАЛАПЕНЬО

1Замочити у воді 2 склянки дрібної тріски на 1 годину.

2Приготувати гриль для непрямого вогню за допомогою піддону для стікання рідини; додати тріску. Покласти 4‑8 свіжих перців халапеньо над піддоном. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 15‑20 хвилин або до світло-коричневого кольору.

ПЮРЕ ЗІ СМАЖЕНИХ ПОМІДОРІВ:

1Вилити банку смажених консервованих помідорів, нарізаних кубиками, у блендер або кухонний комбайн разом із рідиною. Закрити та розмолоти до гладкості.

КРИВАВА МЕРІ З ДИМОМ:

1Вичавити з копченого лимону 2 ст. ложки соку.

2Заповнити шейкер наполовину льодом. Додати лимонний, томатний сік або пюре зі смажених помідорів, текілу, соуси з перцю чиптоле та вустерширський і за бажання приправу з морепродуктів. Закрити і струшувати доки не буде дуже холодно.

3Налити у високий бокал, наповнений додатковими кубиками льоду. За бажання, додати у кожен бокал копчений халапеньо.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size170 г
Calories188 калорій
Sodium348 мг
Protein2 г
Cholesterol0 г
Total Fat0 г
Total Carbohydrates12 г
Dietary Fiber2 г