Коктейль «Кривава Мері» пробуджуючий зі смаком бекону

  

18 Лютого, 2018

Chile Pepper 2017 February

  • Prep: 7 hrs 5 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 1 напій - 750 мл горілки зі смаком бекону + 1860 мл суміші Кривава Мері

Ingredients

ДЛЯ ГОРІЛКИ ЗІ СМАКОМ БЕКОНУ:

Бекон - 4 смужки

Перець чорний горошком - 1 ст. ложка

Торілка Tito's - 750 мл

ДЛЯ СУМІШІ КРИВАВА МЕРІ ЗІ СМАКОМ БЕКОНУ:

Томатний сік - 1680 мл

Соус вустерширський - 75 мл

Соус гострий Cholula Hot Sauce - 60 мл

Лимон - 45 мл соку

Лайм - 45 мл соку

Селерова сіль - 1,5 ч. ложки

Приправа для стейків - 1,5 ч. ложки

Перець чорний - 0,75 ч. ложки

Хрін готовий - 0,75 ч. ложки

Томатна паста - 0,75 ч. ложки

ДЛЯ НАПОЮ:

Горілка зі смаком бекону - 60 мл

Суміш Кривава Мері зі смаком бекону - 150 мл

Бекон готовий - товсті стрічки

Селерова сіль

Оливки без кісточок

Лимон - 1 долька для прикрашання

Directions

ГОРІЛКА ЗІ СМАКОМ БЕКОНУ:

1У чавунній сковороді смажити бекон на середньо-низькому вогні протягом 10 хвилин. Перевернути та смажити з іншого боку до хрусткості, близько 5 хвилин. Мета - витопити щонайменше 2 ст. ложки жиру. Готовий бекон зняти з вогню і відкласти для подальшого використання, жиру бекона дати кілька хвилин охолонути в каструлі, а потім перекласти його у контейнер.

2У великому герметичному контейнері або банці Мейсона поєднати з горілкою 2 ст. ложки жиру бекона і перець горошком. Закрити та охолоджувати протягом 6 годин.

3Потім поставити в морозильну камеру на 30‑60 хвилин.

4Великою ложкою зняти жирну шапку і викинути. Нехай насичена горілка зігріється до кімнатної температури, потім пропустити її через дрібний фільтр, накритий марлею, або кавовий фільтр.

5Зберігати у закритому контейнері в холодильнику протягом 3 місяців.

СУМІШ КРИВАВА МЕРІ:

1Поєднати всі інгредієнти в великому глечику.

2Зберігати у герметичному контейнері та зберігати у холодильнику протягом 10 днів.

НАПІЙ:

1З'єднати горілку з сумішшю Кривава Мері в шейкері з льодом. Тричі струсонути назад-вперед та вилити у півлітрові склянки з льодом.

2Прикрасити беконом, стеблом селери, оливками та лимонною долькою.

Рецепт з книги Brian Bartels «The Bloody Mary»

00:00