Коктейль Rye Smash інжирно-розмариновий

    , ,

17 Лютого, 2018

Christmas with Southern Living 2016

  • Cook: 1 hr 5 mins
  • Yields: 0,75 склянки коктейлю + 0,75 склянки сиропу

Ingredients

Віскі житній - 0,5 склянки

Сироп медовий імбирно-розмариновий - 0,25 склянки

Лимон - 1,5 ст. ложки свіжого соку

Настоянка лимонна (lemon bitters) - 2 крапельки

ДЛЯ МЕДОВОГО ІНЖИРНО-РОЗМАРИНОВОГО СИРОПУ:

Інжир нарізаний - 0,5 склянки

Мед - 0,5 склянки

Розмарин - 1 свіжа гілочка

Вода - 2/3 склянки

ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ:

Інжир - шматочки, відкладені під час приготування сиропу

Розмарин - свіжі гілочки

Лимонні смужки зі шкірки

Directions

МЕДОВИЙ ІНЖИРНО-РОЗМАРИНОВИЙ СИРОП:

1Постійно помішуючи, довести інжир, мед, розмарин і воду до кипіння на середньо-високому вогні в маленькій каструлі. Кип'ятити, доки мед не розчиниться. Зняти з вогню і залишити на 15 хвилин.

2Процідити через фільтр у чашу. За бажання відкласти інжир для оформлення коктейлю. Повністю охолодити сироп (близько 30 хвилин).

3Зберігати в холодильнику до 1 тижня.

КОКТЕЙЛЬ:

1Об'єднати віскі, сироп, лимонний сік та настоянку в коктейльному шейкері з льодом. Енергійно струшувати протягом 30 секунд.

2Процідити у дві олд фешн склянки для віскі (225 г), наповнені льодом.

Солодко-пікантний з гострим ароматом та додаванням трав'яного сиропу, цей коктейль однаково смачний з бурбоном замість житнього віскі

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
коктейль - 10 хвилин
сироп - 55 хвилин

00:00