Ingredients
Віскі житній - 0,5 склянки
Сироп медовий імбирно-розмариновий - 0,25 склянки
Лимон - 1,5 ст. ложки свіжого соку
Настоянка лимонна (lemon bitters) - 2 крапельки
ДЛЯ МЕДОВОГО ІНЖИРНО-РОЗМАРИНОВОГО СИРОПУ:
Інжир нарізаний - 0,5 склянки
Мед - 0,5 склянки
Розмарин - 1 свіжа гілочка
Вода - 2/3 склянки
ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ:
Інжир - шматочки, відкладені під час приготування сиропу
Розмарин - свіжі гілочки
Лимонні смужки зі шкірки
Directions
МЕДОВИЙ ІНЖИРНО-РОЗМАРИНОВИЙ СИРОП:
1Постійно помішуючи, довести інжир, мед, розмарин і воду до кипіння на середньо-високому вогні в маленькій каструлі. Кип'ятити, доки мед не розчиниться. Зняти з вогню і залишити на 15 хвилин.
2Процідити через фільтр у чашу. За бажання відкласти інжир для оформлення коктейлю. Повністю охолодити сироп (близько 30 хвилин).
3Зберігати в холодильнику до 1 тижня.
КОКТЕЙЛЬ:
1Об'єднати віскі, сироп, лимонний сік та настоянку в коктейльному шейкері з льодом. Енергійно струшувати протягом 30 секунд.
2Процідити у дві олд фешн склянки для віскі (225 г), наповнені льодом.
Солодко-пікантний з гострим ароматом та додаванням трав'яного сиропу, цей коктейль однаково смачний з бурбоном замість житнього віскі
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
коктейль - 10 хвилин
сироп - 55 хвилин