Котлети курячі, смажені на грилі
9 Грудня, 2016
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 55 mins
- Cook: 5 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Маринад (Jerk, солодкий чилі, мексиканський) - 1 рецепт
Овочі або фрукти (манго сальса, горох з капустою, хікама з капустою) - 1 рецепт (за бажанням)
Курка — 170-200 г грудок без шкіри та кісток
Маринад Jerk
Ананасовий сік несолодкий — 0,25 склянки
Олія оливкова — 2 ст. ложки
Ямайська приправа jerk - 1 ст. ложка
Часник подрібнений - 1 ст. ложка
Сіль - 0,25 ч. ложки
Маринад солодкий чилі
Соус чилі азіатський солодкий - 1/3 склянки
Оцет рисовий — 0,25 склянки
Зелена цибуля нарізана - 1 ст. ложка
Імбир мелений - 1 ч. ложка
Червоний перець подрібнений - 1 ч. ложка
Сіль - 0,25 ч. ложки
Мексиканський маринад
Оцет винний червоний - 0,25 склянки
Олія оливкова — 2 ст. ложки
Часник подрібнений - 1 ст. ложка
Орегано сушений подрібнений - 1,5 чайної ложки
Перець червоний мелений - 1 ч. ложка
Кмин мелений — 0,5 ч. ложки
Сіль - 0,25 ч. ложки
Манго сальса
Манго рубані - 2 склянки
Боби чорні — 200 г
Перець солодкий червоний нарізаний - 0,5 склянки
Цибуля червона нарізана - 0,25 склянки
Ананасовий сік несолодкий — 0,25 склянки
Перець чилі халапеньо — 1 шт.
Сіль - 0,5 ч. ложки
Горох з капустою
Пекінська капуста терта - 1 склянка
Стручковий сахарний горошок, нарізаний смужками - 1 склянка
Морква, нарізана смужками - 0,5 склянки
Оцет рисовий — 0,25 склянки
Соус чилі азіатський солодкий - 0,25 склянки
Зелена цибуля — 2 шт.
Олія оливкова — 2 ст. ложки
Перець серрано — 1 шт.
Сіль - 0,5 ч. ложки
Хікама з капустою
Хікама, нарізана тонкими смужками - 2 склянки
Авокадо нарізане — 0,5 склянки
Помідори черрі (половинки) — 0,5 склянки
Кінза свіжа нарізана - 0,25 склянки
Лайм - 2 ст. ложки соку
Олія оливкова — 2 ст. ложки
Перець червоний мелений - 1 ч. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Directions
1Приготувати маринад і, при бажанні, овочі або фрукти.
2Плоскою стороною м'ясного молоточка відбити курку між двома шматками поліетиленової плівки до товщини близько 0,7 см.
3Помістити курку в пластиковий пакет з застібкою встановлений в неглибокому посуді. Залити курку маринадом. Щільно закрити пакет; перевертати, щоб курка рівномірно покрилася шаром маринаду. Маринувати в холодильнику від 30 хвилин до 3 годин.
4Дістати курку з маринаду. Посипати сіллю і чорним перцем. Змастити решітку грилю. Смажити курку без кришки на середньому вогні 4 хвилини або поки м'ясо не втратить рожевий корір, перегортаючи один раз.
5При бажанні, сервірувати курку овочами.
Маринад Jerk
1Змішати несолодкий ананасовий сік, оливкову олію, ямайську приправу Jerk, рублений часник і сіль.
Маринад солодкий чилі
1Змішати азіатський солодкий соус чилі, рисовий оцет, нарізану зелену цибулю, мелений імбир, подрібнений червоний перець і сіль.
Мексиканський маринад
1Змішати червоний винний оцет, оливкову олію, рублений часник, подрібнений сушений орегано, мелений чилі, мелений кмин і сіль.
Манго сальса
1Об'єднати рубані манго, чорні боби (промиті та висушені), червоний солодкий перець, червону цибулю, несолодкий ананасовий сіку, очищений від насіння і нарізаний перець чилі халапеньо та сіль. Накрити, охолоджувати принаймні 1 годину.
Горох з капустою
1Змішати терту пекінську капусту, нарізані смужками стручковий сахарний горошок і моркву, рисовий оцет, азіатський солодкий соус чилі, нарізану зелену цибулю, оливкову олію, очищений від насіння та подрібнений перець серрано та сіль. Накрити, охолоджувати принаймні 1 годину.
Хікама з капустою
1Змішати тонкі смужки хіками, нарізане авокадо, половинки помідорів черрі, нарізану свіжу кінзу, сік лайма, оливкову олію, мелений червоний перець і сіль. Накрити, охолоджувати принаймні 1 годину.
Хікама = мексиканський ямс-квасоля, мексиканська ріпа
ПІДГОТОВКА: 25 хвилин
МАРИНУВАННЯ: 30 хвилин
СМАЖЕНЯ НА ГРИЛІ: 4 хвилини