курка з абрикосовим джемом, апельсинами та брокколі
курка з абрикосовим джемом, апельсинами та брокколі

Курча в апельсинах «Золотий півник»

    

29 Серпня, 2018

Юлия Шилова. 777 рецептов любовной кухни

Ingredients

Курча-бройлер - 1 тушка

Абрикоси консервовані нарізані - 1 склянка

Оцет яблучний - 1/3 склянки

Сіль - 1 ч. ложка

Перець чорний мелений

Апельсин - 2 ч. ложки дрібно натертої цедри + 0,5 шт. для декору

Цибуля - 2 шт.

Брокколі - 500 г

Мандарини - 1 шт.

Петрушка кучерява - кілька гілочок

Directions

1У каструлі змішати абрикоси, апельсинову цедру, яблучний оцет, сіль і перець.

2Кожну цибулину розрізати на 4 частини. Курчати розрубати на 4 частини, покласти на деко і покласти поруч четвертинки цибулин. Покрити курча абрикосовою масою і запікати в духовці 50 хвилин. Якщо курча дуже жирне, під час запікання його потрібно поливати водою.

3Брокколі розібрати на окремі суцвіття і приготувати на пару.

4Мандарин і половинку апельсина нарізати кружальцями.

5Готову птицю і гарнір викласти на блюдо, прикрасити кружальцями апельсина, мандарина та гілочками петрушки.

00:00