Лосось на дошці

    

11 Листопада, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 8 hrs 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Лосось - 450 г свіжого або замороженого філе товщиною 2,5 см

Цукор коричневий фасований - 1 ст. ложка

Сіль - 1 ч. ложка

Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки

Кедрова дошечка - 1 шт.

ДЛЯ СМАЖЕНОЇ ТОМАТНОЇ САЛЬСИ:

Помидори черрі - 2 склянки червоних + 2 склянки жовтих

Часник нарізаний - 0,25 склянки

Олія оливкова - 0,25 склянки

Чебрець свіжий порізаний - 2 ст. ложки

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Розморозити рибу, якщо вона заморожена, промити та висушити з паперовими рушниками. Покласти рибу шкірою вниз в неглибоку тарілку.

2В невеликій мисці перемішати коричневий цукор, сіль та перець. Рівномірно та обережно посипати сумішшю рибу та втерти пальцями. Накрити кришкою або пластиковою обгорткою, щоб запобігти висиханню, і маринувати в холодильнику 8‑24 годин.

3Принаймні за 1 годину до смаження, замочити дошку. Щоб деревина повністю поглинула воду, замочувати дошку протягом 1 години. Придавити дошку, щоб вона не плавала. Заповнити водою ще одну миску і поставити її зверху, щоб дошка була занурена. Замочування дає дим від деревини та повільне обвуглювання без загоряння. Злити воду перед використанням.

4ДЛЯ МАНГАЛУ: встановити навколо краю середньо розпечене вугілля. Покласти рибу шкірою вниз на дощечку та обережно розмістити дошку в центрі гриля. Накрити кришкою і смажити 18‑22 хвилин.

5ДЛЯ ГАЗОВОГО ГРИЛЮ: гриль попередньо розігріти, зменшити вогонь до середнього, відрегулювати для непрямого вогню, помістити дошку на стійку для гриля над вимкненим пальником.

6Лосось стає непрозорим, втрачаючи під час готування частину свого рожевого напівпрозорого вигляду. Лосось готовий, коли він починає розшаровуватись при тестуванні виделкою. Починати перевірку готовності при мінімальних термінах, щоб уникнути пересмажування.

7При подачі розрізати рибу на чотири шматочки. Просунути лопатку між рибою та шкірою, щоб зняти шматки з дошки. Блискуча шкіра лосося захищає філе від деревини і легко відділяється, коли лосось готовий. Подавати зі смаженою томатною сальсою.

СМАЖЕНА ТОМАТНА САЛЬСА:

1У мисці перемішати червоні та жовті помідори черрі, нарізаний часник, оливкову олію і свіжий чебрець.

2для гриля, а кошик - на решітку безпосередньо над середнім вогнем. Накрити кришкою та смажити, час від часу перемішуючи, близько 10 хвилин або доки помідори не пом'якшаться і злегка не обгорять. Приправити на смак сіллю та чорним перцем.

Підготовка: 10 хвилин
Маринування: 8-24 годин
Замочування: 1 година
Смаження: 18 хвилин

00:00

Nutrition Facts

Serving Size1 філе + ~2 ст. ложки соусу
Calories314 калорій
Sodium757 мг
Protein35 г
Cholesterol96 мг
Total Fat17 г
Saturated Fat4 г
Total Carbohydrates5 г
Dietary Fiber0 г