в'єтнамський рисовий млинець
в'єтнамський рисовий млинець

Млинець креветковий в’єтнамський з соусом чилі

  , ,     

12 Липня, 2018

100 Weight Loss Bowls

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins

Ingredients

Перець чилі червоний - 0,25 стручка

Оцет рисовий - 1 ч. ложка

Сіль морська

Перець чорний свіжомелений

Олія оливкова - 2 ч. ложки

Проростки квасолі - 1 склянка

Креветки готові - 0,5 шт.

Перець солодкий червоний - 0,5 стручка

Кінза - 1 жменя листя

Зелена цибуля, лише зелена частина - 0,5 шт.

Лайм - 2 дольки (додатково)

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно рисове або інше безглютенове - 0,5 склянки

Куркума мелена - 1 ч. ложка

Молоко кокосове знежирене - 0,25 склянки

Зелена цибуля - 1 шт.

Directions

1Змішати у мисці дрібно нарізаний червоний перець чилі та рисовий оцет і заправити сіллю та перцем. Відкласти.

2ТІСТО: Змішати у мисці рисове борошно та куркуму та приправити сіллю та перцем. Додати кокосове молоко та 1 склянку води і збивати, доки тісто не стане гладким. Перемішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею. (Цього тіста вистачить на 2 млинця. Можна зберігати залишки тіста в герметичному контейнері у холодильнику протягом 2 днів.)

3Нагріти 1 ч. ложку оливкової олії в сковорідці на середньому вогні. Налити половину тіста, обертаючи сковорідку, щоб тісто покрило поверхню. Готувати на рівномірному сильному вогні ~ 4 хвилини з обох боків або доки млинець не набуде хрусткості, а краї почнуть легко відставати з боків сковорідки.

4Покласти купку проростків квасолі, креветки та тонко нарізаний червоний перець, а потім млинець скласти.

5Лопаткою перенести млинець у чашу, потім посипати листям кінзи та тонко нарізаною зеленою цибулею. Покласти ложкою соус чилі та додати лаймові дольки (якщо використовуються), щоб вичавити їх на млинець.

Цей млинець, відомий як banh xeo - «шиплячий млинець», - є популярною в'єтнамською стравою

сніданок вихідного дня

00:00

Nutrition Facts

Calories570 калорій
Sodium362 мг
Protein19 г
Cholesterol86 мг
Sugar6 г
Total Fat17 г
Saturated Fat9 г
Total Carbohydrates83,5 г
Dietary Fiber5,5 г