Борошно рисове або інше безглютенове - 0,5 склянки
Куркума мелена - 1 ч. ложка
Молоко кокосове знежирене - 0,25 склянки
Зелена цибуля - 1 шт.
Directions
1Змішати у мисці дрібно нарізаний червоний перець чилі та рисовий оцет і заправити сіллю та перцем. Відкласти.
2ТІСТО: Змішати у мисці рисове борошно та куркуму та приправити сіллю та перцем. Додати кокосове молоко та 1 склянку води і збивати, доки тісто не стане гладким. Перемішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею. (Цього тіста вистачить на 2 млинця. Можна зберігати залишки тіста в герметичному контейнері у холодильнику протягом 2 днів.)
3Нагріти 1 ч. ложку оливкової олії в сковорідці на середньому вогні. Налити половину тіста, обертаючи сковорідку, щоб тісто покрило поверхню. Готувати на рівномірному сильному вогні ~ 4 хвилини з обох боків або доки млинець не набуде хрусткості, а краї почнуть легко відставати з боків сковорідки.
4Покласти купку проростків квасолі, креветки та тонко нарізаний червоний перець, а потім млинець скласти.
5Лопаткою перенести млинець у чашу, потім посипати листям кінзи та тонко нарізаною зеленою цибулею. Покласти ложкою соус чилі та додати лаймові дольки (якщо використовуються), щоб вичавити їх на млинець.
Цей млинець, відомий як banh xeo - «шиплячий млинець», - є популярною в'єтнамською стравою