млинці
млинці

Млинці українські

    

28 Травня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Борошно гречане - 300 г

Пшоно - 300 г

Молоко - 500 мл

Сметана - 200 г

Яйця - 2 шт.

Масло вершкове - 100 г

Цукор - 2 ст. ложки

Дріжджі - 15 г

Сіль

Directions

1З перебраного та промитого пшона зварити в'язку кашу, дати охолонути, після чого протерти її крізь сито.

2У каструлю влити 100 мл молока, додати 25 г вершкового масла, довести до кипіння, всипати 1 склянку гречаного борошна, заварити густе тісто і дати йому охолонути до кімнатної температури.

3Після цього в тісто влити розведені в теплій воді дріжджі, розмішати і дати підійти.

4Потім додати протерту кашу, решту борошна, сирі жовтки, розтерті з цукром, посолити, влити тепле молоко, ретельно розмішати і вдруге дати підійти.

5Додати в тісто збиті в піну білки.

6Одразу випікати млинці на розігрітому вершковому маслі.

7Перед тим, як подати на стіл, млинці полити маслом, окремо подати сметану.

00:00