1З перебраного та промитого пшона зварити в'язку кашу, дати охолонути, після чого протерти її крізь сито.
2У каструлю влити 100 мл молока, додати 25 г вершкового масла, довести до кипіння, всипати 1 склянку гречаного борошна, заварити густе тісто і дати йому охолонути до кімнатної температури.
3Після цього в тісто влити розведені в теплій воді дріжджі, розмішати і дати підійти.
4Потім додати протерту кашу, решту борошна, сирі жовтки, розтерті з цукром, посолити, влити тепле молоко, ретельно розмішати і вдруге дати підійти.
5Додати в тісто збиті в піну білки.
6Одразу випікати млинці на розігрітому вершковому маслі.
7Перед тим, як подати на стіл, млинці полити маслом, окремо подати сметану.