Ншабліт – вірменське печиво

    

19 Грудня, 2016

Армянская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне - 250 г

Мигдаль - 500 г

Цукор - 675 г

Яйця - 2 білки

Вода - 100 г

ДЛЯ СИРОПУ:

Цукор - 4 ст. ложки

Вода - 2 ст. ложки

Directions

1У гарячу воду всипати цукор. Безперервно помішуючи, довести до кипіння, зняти з вогню. Додати пропущений через м'ясорубку мигдаль.

2Яєчні білки збити в піну, влити в них сироп при безперервному збиванні. Прогріти масу, помішуючи, 15 хвилин на слабкому вогні.

3Масу охолодити до кімнатної температури, порціями всипати борошно та замісити однорідне тісто.

4За допомогою ложки викласти на змащене маслом і посипане борошном деко невеликі коржики з тіста, оформити їх половинками мигдалю. Випікати печиво 30 хвилин при 180°С.

5Готове печиво змастити цукровим сиропом.

00:00