Панпепато – різдвяний пряник
солодка випічка італійська кухня духовка, Різдво, святкове
26 Жовтня, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 250 г
Мигдаль очищений - 100 г
Фундук очищений - 100 г
Горіхи волоські очищені - 100 г
Родзинки без кісточок - 100 г
Шоколад гіркий - 100 г
Мед - 200 г
Перець чорний мелений - 1 ч. ложка
Мускатний горіх тертий - 0,5 ч. ложки
Directions
1Розмочувати родзинки в гарячій воді приблизно 20 хвилин, потім злити воду.
2Розігріти духовку до 190°C.
3Викласти мигдаль і фундук на деко і помістити їх в розігріту духовку на 5 хвилин.
4Дістати горіхи і остудити їх до кімнатної температури.
5Нарізати крупно горіхи.
6Потерти шоколад на крупній тертці.
7Розігріти мед у невеликій каструльці. Мед повинен бути теплим, а не гарячим.
8Помістити у велику миску волоські горіхи, фундук, мигдаль, шоколад, родзинки, мускатний горіх і чорний перець. Влити теплий мед. Перемішати.
9Додати поступово до суміші просіяне через сито борошно, безперервно мішаючи тісто. За консистенцією тісто не має бути надто твердим.
10Зробити з тіста круглі пряники висотою не більше 2 см.
11Розігріти духовку до 180°C.
12Викласти пряники на деко, попередньо помістивши на нього папір для випікання.
13Випікати пряники в духовці приблизно 20 хвилин.
14Ці пряники подають до столу холодними. Вони стають ще смачніше через 3-4 дня після приготування.
Страва з регіону Умбрія