Панпепато – різдвяний пряник

      , ,

26 Жовтня, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 250 г

Мигдаль очищений - 100 г

Фундук очищений - 100 г

Горіхи волоські очищені - 100 г

Родзинки без кісточок - 100 г

Шоколад гіркий - 100 г

Мед - 200 г

Перець чорний мелений - 1 ч. ложка

Мускатний горіх тертий - 0,5 ч. ложки

Directions

1Розмочувати родзинки в гарячій воді приблизно 20 хвилин, потім злити воду.

2Розігріти духовку до 190°C.

3Викласти мигдаль і фундук на деко і помістити їх в розігріту духовку на 5 хвилин.

4Дістати горіхи і остудити їх до кімнатної температури.

5Нарізати крупно горіхи.

6Потерти шоколад на крупній тертці.

7Розігріти мед у невеликій каструльці. Мед повинен бути теплим, а не гарячим.

8Помістити у велику миску волоські горіхи, фундук, мигдаль, шоколад, родзинки, мускатний горіх і чорний перець. Влити теплий мед. Перемішати.

9Додати поступово до суміші просіяне через сито борошно, безперервно мішаючи тісто. За консистенцією тісто не має бути надто твердим.

10Зробити з тіста круглі пряники висотою не більше 2 см.

11Розігріти духовку до 180°C.

12Викласти пряники на деко, попередньо помістивши на нього папір для випікання.

13Випікати пряники в духовці приблизно 20 хвилин.

14Ці пряники подають до столу холодними. Вони стають ще смачніше через 3-4 дня після приготування.

Страва з регіону Умбрія

00:00