Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
Yields: 4 порції
Ingredients
Пенне або будь-який інший вид короткої пасти - 350 г
Сіль велика для варіння пасти
ДЛЯ СОУСУ:
Помідори консервовані у власному соку - 500 г
Часник - 3 зубчики
Олія оливкова extra virgin - 20 мл
Перець червоний гострий
Сіль
Зелень петрушки (за бажанням)
Directions
1Почистити часник і нарізати невеликими скибочками.
2Розігріти на сковороді оливкову олію, додати часник і пасерувати пару хвилин.
3Видалити часник, додати помідори, гострий червоний перець, сіль і продовжити готувати соус 25-30 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи. Можна додати в соус трохи рубаною петрушки.
4Помістити пасту в киплячу підсолену воду (приблизний час варіння - 9 хвилин).
5Відкинути готову пасту на друшляк.
6Викласти пасту до готового гострого томатного соусу і ретельно перемішати.