Печеня по-домашньому
11 Серпня, 2018
Анна Китаева. Я и моя мультиварка (Кулинария. Авторская кухня)
Ingredients
М'ясо (свинина, яловичина, баранина, качка, курка, кролик, індичка) - 500 г
Бекон або сало (за потреби)
Картопля - 800 г
Бульйон або вода - 0,5‑1 склянка (за потреби)
Цибуля - 120 г / 1 середня цибулина
Морква - 150 г / 1 шт. велика
Чорнослив - 8‑10 шт. або
Гриби
Сіль - 2‑3 ч. ложки
Олія для смаження
Часник - 1‑2 зубчики (за бажання)
СПЕЦІЇ НА ВИБІР:
Перець чорний мелений або горошком
Перець червоний мелений
Коріандр
Лавровий лист мелений
Кріп сушений
Майоран
Базилік
Орегано
Directions
1Овочі очистити та крупно нарізати: цибулю - півкільцями, моркву - довільно. М'ясо нарізати шматочками по 2‑3 см.
2Налити на дно чаші мультиварки олію. Пасерувати цибулю 5 хвилин на програмі Смаження / Випічка з відкритою кришкою.
3Викласти на цибулю м'ясо, посолити (1 ч. ложка солі), додати спеції та часник (за бажання). Обсмажувати ще 15‑30 хвилин на програмі Смаження / Випічка з відкритою кришкою. Кілька разів за час смаження перемішати.
4Вимкнути програму, але не виймати чашу з мультиварки.
5Додати чорнослив і включити програму Тушкування на 2 години.
6Через 1 годину покласти в чашу мультиварки очищену та крупно порізану картоплю. Якщо картоплю попередньо обсмажити до золотистої скоринки, печеня буде ще смачнішою. Рідина має повністю покривати картоплю. Якщо м'ясного бульйону в чаші не вистачає, долити гарячого бульйону або води. Досолити за смаком і перемішати.
7Тривалість приготування залежить від виду м'яса.
М'ясо виходить ніжним і соковитим, а овочі не розварюються.
Якщо м'ясо зовсім нежирне, бажано додати до нього бекон або сало, нарізані кубиками.
ВАРІАНТ: з грибами без чорносливу.
??? Коли додавати моркву? Разом із цибулею чи з картоплею?