Пиріг горіхово-апельсиновий
Пиріг горіхово-апельсиновий

Пиріг горіхово-апельсиновий

  ,   

31 Січня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 10 mins
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

Волоські горіхи - 250 г

Борошно - 140 г

Розпушувач - 1 ст. ложка

Яйця - 4 шт.

Цукор - 200 г

Апельсиновий сік - 120 мл

Апельсин - 1 шт. (цедра)

Олія оливкова - 120 мл

Directions

1Натерти цедру апельсина на дрібній тертці, намагаючись не зачіпати білу частину. Розтерти цедру з цукром.

2Подрібнити волоські горіхи в дрібну крихту за допомогою блендера. Змішати з борошном і розпушувачем.

3Збивати яйця 2‑3 хвилини. Потім, продовжуючи збивати, ввести невеликими порціями цукор, щоб вийшла міцна, майже біла маса.

4Поступово додати яєчну суміш до горіхово-борошняної, перемішати. Влити апельсиновий сік і оливкову олію, знову перемішати.

5Змастити форму маслом або застелити пергаментом. Викласти тісто. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 50 хвилин.

6Остудити на решітці.

00:00