Пиріг лимонно-кокосовий
25 Вересня, 2016
Изысканная выпечка 2014 №59
- Prep: 15 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 9 порцій
Ingredients
ДЛЯ ПІСОЧНОГО КОРЖА:
Масло вершкове розм'якшене - 125 г
Цукрова пудра - 125 г
Борошно - 125 г г
Яйця - 2 білки
Ванільний екстракт - 1 ч. ложка
Крохмаль - 1 ст. ложка
ДЛЯ ЛИМОННОГО КРЕМУ (КУРДА):
Крохмаль - 1 ст. ложка
Цукор дрібнокристалічний - 125 г
Вода - 75 мл
Сік лимонний - 125 мл
Масло вершкове - 75 г (нарізати кубиками)
Яйця - 1 шт. + 2 жовтки
ДЛЯ ПРИСИПКИ:
Цукор дрібнокристалічний - 25 г
Лайм - 1 шт. (цедра)
Кокосова стружка - 50 г
Directions
ТІСТО
1Розігріти духовку до 200°С.
2У великій мисці збити вершкове масло з цукровою пудрою і ванільним екстрактом в пишний світлий крем. По одному ввести білки, ретельно збиваючи після кожного додавання.
3Просіяти борошно з крохмалем і ретельно вимішати до однорідності.
4Ложкою перекласти тісто в квадратну силіконову форму зі стороною 20,5 см і поставити її на деко. Випікати 12-15 хвилин, поки тісто не стане золотисто-коричневим і не пропечеться.
5Дістати з духовки і поставити форму остигати на решітку.
ЛИМОННИЙ КРЕМ
1Змішати в каструльці крохмаль з цукром, влити трохи води і розтерти в пастоподібну масу. Додати решту воду і лимонний сік.
2Проварити на середньому вогні, постійно помішуючи, поки суміш злегка не загусне.
3Зняти з вогню і вбивати по 1 кубику масла, розтираючи до повного розчинення.
4Окремо збити міксером яйце з жовтками і частинами вбити в гарячу лимонну суміш.
5Варити на слабкому вогні 4-6 хвилин, постійно помішуючи, поки маса не загусне.
6Трохи остудити крем. Залити ним остиглий корж у формі і рівномірно розподілити.
ПРИСИПКА
1З'єднати в кухонному комбайні цукор, подрібнену на дрібній тертці цедру лайма і кокосову стружку і в режимі коротких імпульсів перемішати кілька разів.
2Посипати кокосовою крихтою лимонний крем і злегка придавити. Охолодити.
3Акуратно викласти з форми і гострим ножем розрізати на квадрати.
ВАРІАНТ:
Пиріг з варенням: спечений остиглий корж перевернути з форми на блюдо і намазати товстим шаром варення або джему. Нарізати квадратиками і вивести на кожному зигзаги з розтопленого шоколаду. Дати застигнути перед подачею.
Час підготовки: 10-15 хвилин;
Час охолодження: 30 хвилин;
Час приготування: 30 хвилин