Пиріг яблучно-вишневий з горіховою крихтою

    ,

12 Жовтня, 2016

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 55 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Яблука (тверді зелені кислуваті - «Granny Smith») - 2 невеликих (близько 400 г)

Сік лимонний свіжий - 0,5 ст. ложки

Вишні сушені - 1/3 склянки

Борошно цільнозернове - 5 ст. ложок

Кориця - 0,5 ч. ложки

Мед - 2 ст. ложки

Корж для пирога цільнозерновий (готовий) - 1 шт. діаметром 20 см

Мигдальна стружка - 1/3 склянки

Вівсяні пластівці - 0,25 склянки

Олія ріпакова - 2 ст. ложки

Цукор коричневий - 1 ст. ложка

Сіль - 1/8 ч. ложки

Directions

1Розігріти духовку до 180°C.

2У великій мисці змішати очищені від шкірки і серцевини і нарізані тонкими скибочками яблука з лимонним соком. Додати вишні, 1 ст. ложку борошна, корицю і ретельно перемішати.

3Викласти половину маси на готовий корж, зверху рівномірно розподілити 1 ст. ложку меду. Викласти другий шар яблук і знову помазати медом.

4Ретельно перемішати в невеликій мисці мигдалеву стружку, вівсяні пластівці, залишки борошна, коричневий цукор і сіль. Посипати цією сумішшю начинку і поставити в духовку.

5Запікати 50‑55 хвилин, поки яблука не стануть м'якими.

Якщо використовувати кислі та солодкі яблука, смак начинки буде більш насиченим.

Фрукти і цільнозерновий корж збагачують страву клітковиною - тут її вдвічі більше, ніж в традиційному яблучному пирозі.

При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 39,6 г. Відповідає 0,5 порції хліба або крохмалевмісних продуктів, 1 порції фруктів і 1 порції жирів.

При обмеженні споживання натрію. Щоб знизити його зміст, не додавати сіль.

00:00

Nutrition Facts

Calories271 ккал
Sodium149 мг
Protein4,2 г
Total Fat11,8 г
Saturated Fat1,47 г
Polyunsaturated Fat1,62 г
Monounsaturated Fat3,38 г
Total Carbohydrates39,6 г
Dietary Fiber6,8 г