Ingredients
Шпинат свіжий нарізаний - 1,5 склянки
Олія оливкова - 1 ч. ложка
Основа для піци домашня - 6 шт.
Олія оливкова
Сир пармезан тертий - 6 ст. ложок
Часник тонко нарізаний - 6 зубчиків
Соус томатний густий - 1,5 склянки
Сир моцарела свіжий в маленьких кулях - 340 г (злити, тонко нарізати та прмокнути насухо паперовим рушником)
Кукурудза, смажена на грилі - 1,5 склянки
Баклажани нарізані, смажені на грилі або на сковорідці - 1,5 склянки
Бекон з хрусткою скоринкою, висушений та розкришений - 6 скибочок
Помідори асорті розрізані - 680 г
Базилік - невеликі свіжі листя
Перець чорний мелений
Сіль морська (за бажанням)
Directions
1У невеликій мисці змішати шпинат, 1 ч. ложку олії та дрібку солі; відкласти.
2Помістити одну з домашніх основ для піци на решітку критого грилю (газового або на деревному вугіллі) безпосередньо над середнім повільним вогнем. Смажити від 1 до 2 хвилин або поки тісто не стане в деяких місцях роздуватися та почне ставати твердим. (Якщо основа заморожена, смажити 2-3 хвилини.)
3За допомогою щипців, обережно перевернути основу та перемістити на зворотній бік дека. Швидко змазати підсмажений бік олією. Посипати зверху 1 ст. ложкою сиру пармезан і одним зубчиком тонко нарізаного часника; змазати 0,25 склянки томатного соусу. Додати 0,25 склянки шпинатної суміші, 60 г сиру моцарела, 0,25 склянки кукурудзи, 0,25 склянки баклажанів і 1 шматочок розкришеного бекону.
4Перенести піцу з дека на решітку грилю. Смажити 3-5 хвилин або доки основа не стане хрусткою, а сир не розплавиться, за необхідності повертаючи піцу, щоб запобігти підгоранню.
5Зняти піцу з гриля. Повторити з рештою основ та начинок.
6Перед подачею на стіл посипати помідорами, базиліком, перцем і, при бажанні, морською сіллю.
Смажений баклажан для начинки:
1Розрізати баклажан скибочками завтовшки 1-1,2 см, рясно змазати оливковою олією, приправити сіллю і чорним перцем, і смажити на грилі з обох боків до готовності.
Щоб зробити піцу персонального розміру, розрізати коло тіста на шість парних клинів.
ПІДГОТОВКА: 25 хвилин
ГРИЛЬ: 4 хвилини