Салат з картоплею, цибулею, тунцем та оливками

    

18 Листопада, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Картопля - 800 г

Тунець, консервований шматочками у власному соку - 250 г

Оливки зелені мариновані без кісточок - 150 г

Цибуля червона - 1 шт.

Оцет винний - 1 ст. ложка

Олія оливкова extra virgin - 30 мл

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

1Почистити і нарізати кільцями цибулю. Замочити на 15 хвилин в мисці з холодною водою.

2Злити воду, за допомогою паперового рушника звільнити цибулю від зайвої вологи.

3Помістити цибулю в миску, додати 1 ст. ложку оливкової олії, 1 ст. ложку винного оцту та дрібку солі. Ретельно перемішати. Маринувати 15-20 хвилин.

4Помістити картоплю у велику каструлю з холодною водою і посолити (1 ч. ложка солі на 2,5 л води). Солона вода запобіжить розтріскуванню картоплин. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити приблизно 20 хвилин.

5Злити воду після варіння картоплі й одразу помістити її в холодну воду на 30 секунд, щоб легше чистилася. Почистити картоплю і нарізати її великими шматочками.

6Розрізати оливки на кілька частин.

7Злити сік консервації тунця.

8Змішати у великій мисці маринований червоний лук, картоплю, оливки та тунця. Додати оливкову олію, мелений чорний перець і сіль за смаком.

Страва з регіону Базіліката

00:00