Салат з картоплею, цибулею, тунцем та оливками
18 Листопада, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 4 порції
Ingredients
Картопля - 800 г
Тунець, консервований шматочками у власному соку - 250 г
Оливки зелені мариновані без кісточок - 150 г
Цибуля червона - 1 шт.
Оцет винний - 1 ст. ложка
Олія оливкова extra virgin - 30 мл
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Почистити і нарізати кільцями цибулю. Замочити на 15 хвилин в мисці з холодною водою.
2Злити воду, за допомогою паперового рушника звільнити цибулю від зайвої вологи.
3Помістити цибулю в миску, додати 1 ст. ложку оливкової олії, 1 ст. ложку винного оцту та дрібку солі. Ретельно перемішати. Маринувати 15-20 хвилин.
4Помістити картоплю у велику каструлю з холодною водою і посолити (1 ч. ложка солі на 2,5 л води). Солона вода запобіжить розтріскуванню картоплин. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити приблизно 20 хвилин.
5Злити воду після варіння картоплі й одразу помістити її в холодну воду на 30 секунд, щоб легше чистилася. Почистити картоплю і нарізати її великими шматочками.
6Розрізати оливки на кілька частин.
7Злити сік консервації тунця.
8Змішати у великій мисці маринований червоний лук, картоплю, оливки та тунця. Додати оливкову олію, мелений чорний перець і сіль за смаком.
Страва з регіону Базіліката