Салат із куркою, волоськими горіхами та зеленими яблуками
5 Вересня, 2018
Школа кулинара 2015 №19 Сентябрь
Ingredients
Курка - 700‑800 г копченого філе або відвареної грудки або курячих сердечок, шлунків або печінки
Перець солодкий червоний - 1 шт.
Яблука зелені - 1‑2 шт.
Авокадо - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Горіхи волоські без шкаралупи - 50 г
Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
Салатне листя - 150 г
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Майонез - 4 ст. ложки
Йогурт натуральний несолодкий - 4 ст. ложки
Часник - 1 зубчик
Зелень петрушки - 3‑4 гілочки
Лимон - 1 ст. ложка соку
Олія оливкова - 6 ст. ложок
Перець чорний мелений
Directions
1Філе копченої курки, очищене від серцевини яблуко та моркву нарізати тонкою соломкою, цибулю - півкільцями. Болгарський перець очистити від серцевини та нарізати.
2Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку, очистити від шкірки та нарізати м'якоть невеликими скибочками. Волоські горіхи порубати. Салатне листя вручну розділити на частини.
3ЗАПРАВКА: Зелень петрушки дрібно порубати, змішати з майонезом, йогуртом, лимонним соком. Заправити перцем і подрібненим часником.
4Змішати курку, яблуко, моркву, цибулю, болгарський перець і авокадо, полити заправкою і посипати подрібненими волоськими горіхами. Дати настоятися 5 хвилин.
5Подавати на широкому блюді на листях салату.