Салат із пасти фузіллі з овочами та кальмарами
макаронні вироби, салати, страви з морепродуктів італійська кухня
30 Серпня, 2017
100 Great Italian Recipies
- Prep: 15 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Фузіллі - 400 г
Морква - 100 г / 2 шт. маленькі
Цукіні - 360 г / 3 шт. маленькі
Артишоки - 300 г
Кальмари - 300 г
Листові трави
Олія оливкова - 60 мл / 0,25 склянки
Лимон - 1 шт. (сік)
Сіль
Перець білий
Мангольд швейцарський - 100 г
Directions
1Видалити жорсткі зовнішні листи з артишоків. Розрізати кожен артишок навпіл по довжині, видалити жорсткі внутрішні волокна. Вичерпати серцевину артишоку за допомогою інструменту для вирізання динних кульок.
2У мисці змішати воду з частиною лимонного соку.
3Нарізати артишоки вузькими смужками і замочити у суміші води з лимонним соком, щоб попередити потемніння.
4Нарізати моркву та цукіні тонкими, вузькими смужками.
5Очистити кальмарів, знімаючи шкіру з тіла та відрізаючи щупальця від тіла. Повернути щупальця назад і вичавити, викинути дзьоб, розташований у центрі щупалець. Видалити очі, нутрощі та прозорий внутрішній хрящ. Потім порізати тіло на дуже тонкі смужки.
6Довести каструлю добре солоної води до кипіння. Покласти пасту, і за 5 хвилин до готовності додати у воду овочі. Змішати та готувати 3 хвилини, потім додати кальмарів і варити останні 2 хвилини.
7Злити, додати трохи олії, перекласти на тарілку й охолодити.
8Після охолодження заправити залишками олії та лимонного соку, а потім посолити та приправити білим перцем.
9Подавати на подушці зі свіжих ароматних трав і нарізаного швейцарського мангольду.