Сидр

  

14 Листопада, 2016

1001 совет и секрет 2016 №235 Искусство виноделия

Ingredients

Яблука кислих сортів - 1 кг

Яблука солодких сортів - 2 кг

Цукор - 35-450 г

Directions

1Яблука не мити, достатньо перебрати, видалити листя та хвостики і протерти сухою ганчіркою. Залишити в теплі на 2-3 дня.

2Яблука разом зі шкіркою та насінням пропустити через м'ясорубку.

3Ємність для бродіння добре вимити і протерти насухо. Заповнити її яблучною макухою (очистки, шкірка і серцевини яблук) на 2/3 об'єму. Додати цукор і всю масу та ретельно перемішати. Накрити ємність складеною вчетверо марлею і залишити в теплому місці на 3-4 дні. Кожен день масу перемішувати.

4Через 3-4 дні з маси віджати сік і перелити в чисту банку. На банку встановити водяний затвор. Настоювати напій 1,5 місяці в прохолодному темному місці.

5Відфільтрувати сидр через складену вчетверо марлю та розлити по пляшках. Закупорити та поставити дозрівати в прохолодне місце на 3 місяці.

00:00