100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Масло вершкове - 800 г
Вода - 100 г
Яйця - 12 жовтків
Лимон - 2 шт. або
Лимонна кислота
Сіль
Directions
I СПОСІБ:
1У глибокий сотейник влити сирі яєчні жовтки та холодну воду, додати нарізане шматочками вершкове масло і варити все це при безперервному помішуванні лопаткою або вінчиком.
2Як тільки суміш злегка загусне, нагрівання припинити та заправити соус сіллю і лимонним соком або лимонною кислотою.
II СПОСІБ:
1У глибокий сотейник влити сирі яєчні жовтки та холодну воду і варити при безперервному помішуванні лопаткою або вінчиком.
2Коли утвориться сметаноподыбна маса, нагрівання припинити і, безперервно помішуючи, влити в неї тонким струменем розтоплене вершкове масло без сироватки. Заправити соус сіллю, лимонним соком.
3Голландський соус подавати до цвітної капусті, спаржі, земляної груші, артишоку, до відварних рибних страв.