соус білий
соус білий

Соус молочний (основний)

  

20 Липня, 2018

Энциклопедия русской и европейской кухни

  • Yields: 500 г

Ingredients

ДЛЯ НАПІВРІДКОГО:

Молоко - 400 г

Вода - 100 г

Масло вершкове - 50 г

Борошно пшеничне - 25 г

Цукор - 10 г

ДЛЯ СЕРЕДНЬОЇ ГУСТОТИ:

Молоко - 400 г

Вода - 100 г

Масло вершкове - 50 г

Борошно пшеничне - 50 г

ДЛЯ ГУСТОГО:

Молоко - 400 г

Масло вершкове - 100 г

Борошно пшеничне - 60 г

Directions

1У гарячу білу пасеровку при безперервному помішуванні влити гаряче незбиране або розведене водою молоко, покласти сіль і варити 5‑7 хвилин.

2Готовий соус процідити.

3Густий соус використовувати в якості начинки, соус середньої густини - для запікання овочевих і рибних страв, готується цей соус перед використанням, рідкий - як підливу до овочевих і круп'яних страв, для заправки овочевих гарнірів, а також для приготування інших молочних соусів.

00:00