100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Яйця - 5 шт. + 5 жовтків
Цукор - 300 г
Вино виноградне біле - 500 г
Лимон - 1 шт.
Directions
1Яйця та яєчні жовтки ретельно змішати з цукром, столовим білим вином, тонко зрізаною з лимона цедрою і проварити на слабкому вогні, безперервно збиваючи металевим вінчиком.
2Коли соус збільшиться в об'ємі в 2-3 рази (перетвориться в пишну піну) і температура його досягне 70-75°C, з нього видалити цедру.
3Яєчний солодкий соус слід використовувати протягом 10-15 хвилин, інакше піна опаде і соус стане рідким.
4Яєчний соус подають до пудингів, шарлоток, спаржі, артишоків, земляної груші.