Суп хлібний із квасолею
перші страви з черствого хлібу
25 Жовтня, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
Ingredients
Хліб прісний черствий - 200 г
Бекон - 150 г
Квасоля червона (консервована у власному соку) - 300 г
Гриби білі свіжі - 200 г або сушені - 40 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Селера - 50 г
Перець гострий червоний - 0,5 шт.
Часник - 1 зубчик
Бульйон м'ясний - 1,5 л
Зелень петрушки - 3 гілочки +1 ст. ложка рубаної
Чебрець - 1 гілочка
Оливкова олія extra virgin - 80 мл
Перець чорний мелений
Сіль
ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:
Яловичина (краще грудинка) - 500 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Петрушка - 1 корінь
Сіль
Directions
1Підготувати білі гриби. Сушені гриби спочатку розмочити у воді 2-3 години, потім злити воду та промити під холодною водою. Свіжі білі гриби мити не варто, краще їх акуратно протерти мокрою ганчіркою. В такому випадку гриби не втратять аромат.
2Почистити цибулю, моркву та часник.
3Нарізати невеликими кубиками моркву, бекон, білі гриби, селеру, часник, цибулю та гострий червоний перець.
4Розігріти в сотейнику оливкову олію, додати моркву, селеру, цибулю, пасерувати пару хвилин.
5Додати часник, гострий червоний перець і продовжити готувати ще 15 хвилин на слабкому вогні.
6Додати білі гриби та квасолю. Посолити та поперчити, влити 500 мл бульйону, накрити кришкою та тушкувати ще приблизно 15-20 хвилин, при необхідності періодично додаючи бульйон.
7Нарізати хліб квадратиками, викласти його на дно каструлі та покрити сумішшю з овочів і білих грибів.
8Влити бульйон, додати бекон і продовжити готувати суп на слабкому вогні ще 15 хвилин.
9Перед подачею на стіл додати петрушку, чебрець і крапельку оливкової олії.
Страва з регіону Тоскана
Для приготування цієї страви можна використовувати не тільки консервовану у власному соку, а й суху квасолю (200 г). Її потрібно попередньо замочити в холодній воді приблизно на 12 годин, а потім відварити.