Суп із кльоцками з печінки
перші страви лікувальне харчування
26 Серпня, 2017
100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
ДЛЯ КЛЬОЦОК:
Картопля середня - 800 г
Яловича печінка - 300 г
Борошно - 150 г
Перець болгарський - 4 шт.
Сіль
Крупа манна - 50 г
Яйця - 2 шт.
ДЛЯ СУПУ:
Яловичина з кісточкою - 1,5 кг
Вода - 3 л
Борошно - 50 г
Лавровий лист - 1 шт.
Морква велика - 2 шт.
Корінь петрушки сушений - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Вершки 10% - 200 мл
Шпик - 100 г
Перець чорний - 6 горошин
Сметана - 100 г
Паприка - 1 ч. ложка
Directions
КЛЬОЦКИ:
1Картоплю відварити в мундирі, дати охолонути, потім очистити та натерти на тертці.
2Печінку провернути через м'ясорубку.
3Додати в картоплю печінку, просіяне борошно, манну крупу, сіль, перець і яйця. Вимісити тісто. Накрити і поставити в холодильник.
СУП:
1Яловичину вимити, покласти в каструлю з водою, довести до кипіння, зняти піну.
2Цибулю, моркву і корінь петрушки очистити. 1 моркву, 1 цибулину та петрушку обсмажувати на сухій розігрітій сковороді, 5 хвилин.
3Покласти в суп, зменшити вогонь до середнього і варити 1 годину. За 10 хвилин до готовності додати лавровий лист і горошини перцю.
4Шпик нарізати невеликими шматочками, залишки цибулі - півкільцями, моркву - соломкою.
5На розпеченій сковороді обсмажувати сало 3 хвилини.
6Зменшити вогонь, додати цибулю і моркву. Готувати 6 хвилин.
7Присипати борошном і паприкою, перемішати. Влити 0,5 склянки бульйону, перемішати і зняти з вогню.
8Вийняти м'ясо і овочі з бульйону, бульйон процідити в чисту каструлю. Повернути на вогонь, довести до кипіння. Додати обсмажені овочі, сметану, вершки. Перемішати і готувати на мінімальному вогні під кришкою 5 хвилин.
9На присипаній борошном робочій поверхні сформувати кльоцки. Опустити кльоцки в суп і варити 10 хвилин.
Дієта при гіпотонії