Абрикосы и сливы. Лучшие рецепты домашних заготовок
Ingredients
Сливи - 1 кг
Морква - 700 г
Цукор - 90 г
Directions
1Щільні стиглі сливи вимити, видалити кісточки, укласти в сотейник і прогріти на слабкому вогні до виділення соку. Вийняти сливи, злегка остудити і протерти через сито.
2Моркву очистити, нарізати невеликими шматочками і за допомогою соковижималки віджати сік, процідити.
3Сливове пюре змішати з соком, що виділився, додати цукор, морквяний сік і довести до кипіння.
4Приготований сік розлити в банки, не доливаючи на 1-2 см до краю. Стерелізувати: банки 0,5 л - 7 хвилин, 1 л - 10 хвилин.
5Накрити стерилізованими кришками, закатати та охолодити.