100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
Prep: 2 hrs 25 mins
Cook: 15 mins
Yields: 6 порцій
Ingredients
Яловичина - 450-680 г стейків без кісток
Майоран або орегано подрібнені - 2 ст. ложки свіжого або 2 ч. ложки сушеного
Перець чилі мелений - 1 ст. ложка
Часниковий порошок - 2 ч. ложки
Сіль - 0,25 ч. ложки
Перець каєнський - 0,25 ч. ложки
Олія оливкова або рослинна - 1 ст. ложка
Тортильї кукурудзяні або борошняні (15-20 см) - 12 шт.
Помідори нарізані - 1 склянка
Редис - 4-6 шт.
Кінза свіжа порізана - 0,5 склянки
Цибуля нарізана - 1/3 склянки
Сир кесо бланко (queso fresco) розкришений або подрібнений сир Монтерей Джек (Monterey Jack) - 1,5 склянки
Дольки лайму (додатково)
Directions
1Яловичі стейки розрізати товщиною 2,5 см і обрізати. Помістити м'ясо в дрібне блюдо.
2МАРИНАД: У невеликій мисці з'єднати подрібнені майоран або орегано, мелений перець чилі, часниковий порошок, сіль і кайенський перець, змішати в олії.
3Намазати маринад на обидві боки м'яса. Прикрити та маринувати в холодильнику від 2 до 4 годин.
4Смажити м'ясо, під кришкою над середнім жаром 14-18 хвилин для стейку середнього прожарювання (145°F - 62,8°С) або 18-22 хвилин (160°F - 71,1°С), перегортаючи один раз.
5Тим часом скласти тортильї та загорнути у фольгу. Смажити пакет з тортильями протягом останніх 10 хвилин або доки тортильї не нагріються, час від часу повертаючи.
6М'ясо нарізати скибочками або грубо нарізати.
7Подавати в тортильях з помідорами, кружальцями редису, кінзою, цибулею та сиром. За бажанням - з дольками лайму.
Підготовка: 25 хвилин
Маринування: 2 години
Смаження: 14 хвилин