Тефтелі по-китайськи з кисло-солодким соусом
страви з грибів, страви з м'яса китайська кухня швидко
1 Квітня, 2017
100 лучших рецептов блюд на cкорую руку
- Cook: 30 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
ТЕФТЕЛІ:
Свинина - 600 г фаршу
Опеньки мариновані - 150 г
Яйця - 1 шт.
Паростки сої - 75 г
Перець чилі гострий - 1 шт.
Часник - 6 зубчиків
Зелена цибуля - 1 пучок
Хлібні крихти - 5 ст. ложок
Олія для смаження - 2 ст. ложки
СОУС:
Мед - 100 мл
Вино біле солодке - 150 мл
Соєвий соус - 50 мл
Лайм - 1 шт. (сік)
Крохмаль - 1 ч. ложка
Вода холодна - 50 мл
Паприка мелена сушена - 1 ч. ложка
Кориця мелена - 1 щіпка
ГАРНІР:
Рис довгозерний зварений - 400 г
Directions
1Видалити у перцю чилі плодоніжку та насіння, очистити часник. Дрібно посікти гриби, перець чилі, часник, паростки сої та зелену цибулю. Додати в фарш разом з хлібними крихтами і яйцем, ретельно перемішати.
2Сформувати з цієї маси кульки розміром з перепелине яйце. Обсмажувати на розігрітій олії 6 хвилин, іноді перевертаючи.
3СОУС: Розтопити в сковороді мед, додати соєвий соус, вино та сік лайма, всипати паприку та корицю, варити на слабкому вогні 2 хвилини. Розвести крохмаль водою, влити в соус, швидко перемішати, щоб не утворилося грудочок.
4Викласти тефтелі в сковороду до соусу, тушкувати при постійному помішуванні 5 хвилин.
5Подавати зі звареним рисом.