Тефтелі по-китайськи з кисло-солодким соусом

  ,     

1 Квітня, 2017

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

ТЕФТЕЛІ:

Свинина - 600 г фаршу

Опеньки мариновані - 150 г

Яйця - 1 шт.

Паростки сої - 75 г

Перець чилі гострий - 1 шт.

Часник - 6 зубчиків

Зелена цибуля - 1 пучок

Хлібні крихти - 5 ст. ложок

Олія для смаження - 2 ст. ложки

СОУС:

Мед - 100 мл

Вино біле солодке - 150 мл

Соєвий соус - 50 мл

Лайм - 1 шт. (сік)

Крохмаль - 1 ч. ложка

Вода холодна - 50 мл

Паприка мелена сушена - 1 ч. ложка

Кориця мелена - 1 щіпка

ГАРНІР:

Рис довгозерний зварений - 400 г

Directions

1Видалити у перцю чилі плодоніжку та насіння, очистити часник. Дрібно посікти гриби, перець чилі, часник, паростки сої та зелену цибулю. Додати в фарш разом з хлібними крихтами і яйцем, ретельно перемішати.

2Сформувати з цієї маси кульки розміром з перепелине яйце. Обсмажувати на розігрітій олії 6 хвилин, іноді перевертаючи.

3СОУС: Розтопити в сковороді мед, додати соєвий соус, вино та сік лайма, всипати паприку та корицю, варити на слабкому вогні 2 хвилини. Розвести крохмаль водою, влити в соус, швидко перемішати, щоб не утворилося грудочок.

4Викласти тефтелі в сковороду до соусу, тушкувати при постійному помішуванні 5 хвилин.

5Подавати зі звареним рисом.

00:00