Торт шоколадний (без борошна)
солодка випічка водяна баня, духовка, лікувальне харчування
20 Вересня, 2017
172 рецепта лучших блюд без глютена (Еда, которая лечит)
Ingredients
Вода - 0,5 склянки
Сіль - 0,25 ч. ложки
Цукор - 0,75 склянки
Шоколад гіркий - 500 г
Масло вершкове - 200 г
Яйця - 6 шт.
Directions
1Розігріти духовку до 150°С, змастити маслом квадратну або круглу форму для випічки діаметром 25 см.
2У каструлі на середньому вогні змішати воду, сіль і цукор. Перемішати, поки всі компоненти повністю не розчиняться.
3Розтопити гіркий шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вилити шоколад в чашу електричного міксера. Розрізати вершкове масло на шматочки і вмішати по одному шматочку масло в шоколад.
4Збити гарячу цукрову воду. Додати яйця по одному за раз і продовжувати збивати.
5Влити шоколадну суміш в яєчно-цукрову. Акуратно перемішати.
6Вилити тісто в підготовлену форму.
7ВОДЯНА БАНЯ: Встановити форму з тістом в посуд більшого діаметра. У великий посуд налити стільки окропу, щоб вода доходила до половини стінок форми з тістом. Випікати торт на водяній бані при 150°С 45 хвилин. Центр торта буде виглядати вологим.
8Коли торт охолоне, поставити його у формі в холодильник на ніч.
9Щоб дістати торт, опустити нижню частину форми в гарячу воду на 10 секунд, потім швидко перевернути на блюдо.
Дієта безглютенова