Фрітоле (венеціанські пончики)
солодка випічка італійська кухня
20 Жовтня, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 400 г
Цукор - 70 г
Молоко - 300 мл
Дріжджі живі - 15 г
Вино червоне солодке - 2 ст. ложки
Родзинки - 100 г
Яйця - 2 шт.
Олія рослинна (для фритюру)
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ ПРИКРАСИ:
Цукрова пудра
Directions
1Замочити родзинки в склянці теплої води.
2Опара: Нагріти молоко до 38°C (при більш високій температурі дріжджі загинуть), додати в нього 1 ст. ложку цукру і 1 ст. ложку борошна, розкришити дріжджі і залишити на 30 хвилин для ферментації. Як тільки з'явиться пінка, можна продовжувати готувати тісто.
3Просіяти борошно через сито та змішати з цукром.
4Збити яйця вінчиком.
5Додати до суміші з борошна і цукру опару, яйця та вино. Перемішати всі інгредієнти. Додати родзинки і замісити тісто.
6Накрити тісто серветкою і поставити в тепле місце приблизно на 2 години. Тісто має збільшитися в 2 рази.
7Розігріти в каструлі велику кількість рослинної олії.
8Відщепити від тіста за допомогою чайної ложки рівні шматочки, кожен з яких помістити в каструлю з гарячою олією.
9Витягнути пончики з масла, як тільки вони набудуть золотистого кольору. Покласти пончики на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.
10Посипати готові пончики цукровою пудрою.
Страва з регіону Венето