Фрітоле (венеціанські пончики)

    

20 Жовтня, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 400 г

Цукор - 70 г

Молоко - 300 мл

Дріжджі живі - 15 г

Вино червоне солодке - 2 ст. ложки

Родзинки - 100 г

Яйця - 2 шт.

Олія рослинна (для фритюру)

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ ПРИКРАСИ:

Цукрова пудра

Directions

1Замочити родзинки в склянці теплої води.

2Опара: Нагріти молоко до 38°C (при більш високій температурі дріжджі загинуть), додати в нього 1 ст. ложку цукру і 1 ст. ложку борошна, розкришити дріжджі і залишити на 30 хвилин для ферментації. Як тільки з'явиться пінка, можна продовжувати готувати тісто.

3Просіяти борошно через сито та змішати з цукром.

4Збити яйця вінчиком.

5Додати до суміші з борошна і цукру опару, яйця та вино. Перемішати всі інгредієнти. Додати родзинки і замісити тісто.

6Накрити тісто серветкою і поставити в тепле місце приблизно на 2 години. Тісто має збільшитися в 2 рази.

7Розігріти в каструлі велику кількість рослинної олії.

8Відщепити від тіста за допомогою чайної ложки рівні шматочки, кожен з яких помістити в каструлю з гарячою олією.

9Витягнути пончики з масла, як тільки вони набудуть золотистого кольору. Покласти пончики на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.

10Посипати готові пончики цукровою пудрою.

Страва з регіону Венето

00:00