Ingredients
ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:
Баранина або телятина - 250 г + 4 невеликі телячі кістки
Сочевиця - 250 г
Шафран - 1 кавова ложка
Перець чорний мелений - 1 кавова ложка
Кориця мелена - 0,5 кавової ложки
Цибуля ріпчаста дрібна - 500 г
Лимони - 1 шт.
Сіль
ДЛЯ ДРУГОГО БУЛЬЙОНУ:
Помідори - 1,5 кг або
Томатна паста - 400 г
Масло вершкове - 1 ст. ложка
Борошно - 200 г
Петрушка - 1 пучок зелені
Кінза - 1 пучок зелені
Лимони - 2 шт.
Сіль
Directions
1Сочевицю залити 1,5 л холодної води та варити 1,5 години, додавши сіль.
2М'ясо нарізати, покласти в іншу каструлю, залити водою, додати кістки, перець, сіль, шафран, корицю, цілі цибулинки. Коли закипить, зменшити вогонь і тушкувати під кришкою. Зварену цибулю вийняти і відкласти.
3Через 1 годину буде готове м'ясо.
4Сочевицю зняти з вогню, полити соком лимона, перелити разом із відваром в каструлю з м'ясом і додати варену цибулю. У каструлю влити 2,5 л води і довести до кипіння.
5У мисці розвести теплою водою томатну пасту та вершкове масло, влити суміш у каструлю з водою та прокип'ятити 15 хвилин на слабкому вогні.
6Сюди ж злити бульйон з каструлі з м'ясом, залишивши в ній м'ясо, сочевицю, цибулю, і зняти з вогню.
7Розвести борошно 2 склянками холодної води і влити суміш в каструлю з томатом, енергійно перемішати.
8Покласти туди відкладені м'ясо, сочевицю, цибулю. Якщо суміш густа, додати теплої води. Знову поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння. Додати сік лимонів, дрібно нарізану зелень петрушки та кінзи, підсолити.
9Подавати суп дуже гарячим.