марокканський сочевичний суп харіра
марокканський сочевичний суп харіра

Харіра сочевична

    

9 Вересня, 2018

50 рецептов африканской кухни

Ingredients

ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:

Баранина або телятина - 250 г + 4 невеликі телячі кістки

Сочевиця - 250 г

Шафран - 1 кавова ложка

Перець чорний мелений - 1 кавова ложка

Кориця мелена - 0,5 кавової ложки

Цибуля ріпчаста дрібна - 500 г

Лимони - 1 шт.

Сіль

ДЛЯ ДРУГОГО БУЛЬЙОНУ:

Помідори - 1,5 кг або

Томатна паста - 400 г

Масло вершкове - 1 ст. ложка

Борошно - 200 г

Петрушка - 1 пучок зелені

Кінза - 1 пучок зелені

Лимони - 2 шт.

Сіль

Directions

1Сочевицю залити 1,5 л холодної води та варити 1,5 години, додавши сіль.

2М'ясо нарізати, покласти в іншу каструлю, залити водою, додати кістки, перець, сіль, шафран, корицю, цілі цибулинки. Коли закипить, зменшити вогонь і тушкувати під кришкою. Зварену цибулю вийняти і відкласти.

3Через 1 годину буде готове м'ясо.

4Сочевицю зняти з вогню, полити соком лимона, перелити разом із відваром в каструлю з м'ясом і додати варену цибулю. У каструлю влити 2,5 л води і довести до кипіння.

5У мисці розвести теплою водою томатну пасту та вершкове масло, влити суміш у каструлю з водою та прокип'ятити 15 хвилин на слабкому вогні.

6Сюди ж злити бульйон з каструлі з м'ясом, залишивши в ній м'ясо, сочевицю, цибулю, і зняти з вогню.

7Розвести борошно 2 склянками холодної води і влити суміш в каструлю з томатом, енергійно перемішати.

8Покласти туди відкладені м'ясо, сочевицю, цибулю. Якщо суміш густа, додати теплої води. Знову поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння. Додати сік лимонів, дрібно нарізану зелень петрушки та кінзи, підсолити.

9Подавати суп дуже гарячим.

00:00